Rămâi conectat

Curier Județean

Sprijin pentru persoanele afectate de pandemia CoVid-19: Platforma online „AJUTĂ CU BUCURIE” și Tel Verde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patriarhia Română și Federația Filantropia se alătură eforturilor de la nivel național pentru a sprijini persoanele afectate de pandemia CoVid-19 punând la dispoziție platforma online ajutacubucurie.ro și numărul de telefon Tel Verde 0800800368.

Persoanele aflate în carantină care au nevoie de orice formă de ajutor sunt rugate să apeleze la numărul TelVerde 0800800368 sau să contacteze telefonic preoții de parohie, serviciile sociale ale primăriilor sau Comitetele locale pentru Situații de Urgență, pentru a primi sprijin în timpul cel mai scurt. Adresele de contacte telefonice se găsesc pe site-urile www.reintregirea.ro și www.filantropiaortodoxa.ro, iar adresa de contact pe email este [email protected].

O altă posibilitate de comunicare rapidă și eficientă este platforma online ajutăcubucurie.ro, creată de Patriarhia Română împreună cu Federația Filantropia. Platforma „Ajută cu Bucurie” se doreşte a fi un punct de întâlnire al persoanelor care au nevoie de ajutor cu cele care doresc să îşi manifeste solidaritatea cu semenii aflaţi în dificultate. Astfel, acest spațiu virtual facilitează manifestarea solidarității la nivelul comunităților, și reunește pe cei aflați în situații vulnerabile cu cei care doresc să ajute.

Prin intermediul ajutacubucurie.ro, persoanele izolate pot solicita sprijin prin completarea unui formular. O secţiune a site-ului se adresează voluntarilor care doresc să se împlice în ajutorarea celor care au nevoie, iar a treia secțiune se adresează celor care se pot implica material sau financiar pentru a dărui bucurie celor care nu se pot ajuta singuri.

Inscrierile pe Platforma ajutacubucurie.ro și apelurile la TelVerde 0800800368 de pe raza județelor Alba și Mureș vor fi preluate de Comitetele de Acțiune ale Protopopiatelor Ortodoxe organizate cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei în cadrul programului de ajutorare eparhial „Solidaritate prin filantropie”. Acest Program a fost inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația „Filantropia ortodoxă Alba Iulia”, Instituția Prefectului Alba și Instituția Prefectului Mureș.

La nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia există 10 Comitele de Acțiune, în protopopiatele Alba Iulia, Târgu Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Cîmpeni și Tîrnăveni, care acționează în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea