Rămâi conectat

Actualitate

Sprijin medical pentru frații noștri de peste Prut: 42 de medici și asistenți români au plecat într-o misiune în Republica Moldova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă medicală din România, formată din 43 de medici și asistenți, a plecat astăzi într-o misiune în Republica Moldova pentru a sprijini și completa personalul medical din țara vecină, aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi personal medical, dar şi materiale de protecţie.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că în cadrul ședinței de Guvern se va adopta și o HG pentru alocarea unei donații către Republica Moldova.

„Astăzi, în carul ședinței de Guven, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republia Moldova, materiale, medicamnete, substanțe neceare în bătălia anti-COVID. Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra”.

La îmbarcarea echipei medicale au fost prezenți și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua joi o vizită la Chişinău.

Medicii și asistenții medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă vor desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Echipamentele de protecție pentru echipa medicală – combinezoane, măști, mănuși și viziere – vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova și asigurarea logistică vor fi realizate de doi ofițeri din cadrul IGSU.

În Republica Moldova sunt înregistrate la moment 3408 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Dintre care, 382 cazuri în regiunea transnistreană.

„În Republica Moldova situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti şi va implementa în câteva zile două măsuri importante: prima – o echipă de medici şi personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical şi medicii de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii; o a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti şi materiale sanitare, materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această epidemie”, a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Surse: Digi24, Radio Europa Liberă

Sursă foto: IGSU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea