Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sprijin financiar în valoare de 50.000 de lei pentru Clubul Universitatea din Alba Iulia, secțiunea tenis: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Sprijin financiar în valoare de 50.000 de lei pentru Clubul Universitatea din Alba Iulia, secțiunea tenis: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia ar putea beneficia de un sprijin financiar de până la 50.000 lei din bugetul local pe anul 2021, în vederea susţinerii activităţii competiţionaie în anul 2021 aferent programului sportiv – secţiunea tenis. Proiectul se află pe masa consilierilor locali.

Proiectul de act administrativ iniţiat vizează alocarea sumei de 50.000 lei Clubului Sportiv Universitatea din Alba Iulia – secţia tenis, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2021.

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în scopul organizării unor activităţi sportive.

Electrica Furnizare Discount

Clubul Sportiv Universitar Alba Iulia are nevoie de sprijinul autorităţii publice locale pentru revitalizarea, popularizarea şi dezvoltarea tenisului în Municipiul Alba Iulia, dar şi în judeţul Alba.

Programul sportiv legat de secţia de tenis îşi propune susţinerea activităţii sportivei Minam Bulgaru, cea mai buna sportivă a clubului, care participă în acest sezon la o serie de turnee ITF, pe suprafeţe diferite, turnee clasificate în categorii de premii între 25k şi 100k, dar şi care îşi propunerea accederea în circuitul WTA prin intrarea pe tablourile de calificări şi principale ale marilor turnee din circuitul feminin. Pentru susţinerea acestor participări sunt necesare fonduri pentru costurile privind deplasarea (transport, cazare, masă) şi participarea la turneele mai sus menţionate pentru sportiva noastră, care este însoţită de staff sportiv.

Sportiva a început anul foarte motivată să investească în cariera sa (antrenor, deplasări îndepărtate) pentru că se află foarte aproape să ajungă în top 250 WTA, ceea ce i-ar permite să participe la Grand Slam-uri ( Roland Garros, US Open etc). în acelaşi timp, pentru a putea performa la cel mai înalt nivel, are nevoie de o echipă foarte bună în spate, antrenor de tenis, preparator fizic, fizioterapeut.

în ceea ce priveşte costurile, o lună cu participări la evenimente în circuit este formată din aproximativ 2-3 turnee şi 2 săptămâni de pregătire, în funcţie de rezultate şi forma sportivă. Acest program începe în fiecare an în luna ianuarie şi se termină în luna noiembrie. în general, primele şi ultimele 2 luni ale anului sunt turnee în afara continentului european, iar pe perioada de vară sunt mai multe turnee în Europa.

Costul unei săptămâni de turneu, fără antrenor, este de circa 500 de euro, aici fiind inclusă deplasarea (zborul), cazarea şi masa. într-o săptămână de antrenament, desfăşurată în ţară, costul este de aproximativ 350 de euro. Astfel, o lună obişnuită de turnee şi antrenamente ar ridica costuri în jur de 1800 de euro, fără antrenor. Având şi un antrenor, full time, la fel cum s-a întâmplat în ultimele trei luni, costul total se dublează. Anual, pentru cazare şi deplasare un jucător profesionist de tenis are nevoie de un minim de 20.000 de euro.

Planul sportivei pentru viitorul apropiat este să aibă o pregătire foarte bună în următoarele trei săptămâni, pentru a începe în forţă sezonul pe zgură în Europa.

Prin activitatea realizată, participările la competiţii şi rezultatele obţinute, sportiva clubului, Miriam Bulgaru îşi propune să promoveze cu mândrie oraşul din care este de origine şi clubul sportiv local pe care îl reprezintă în Europa. O susţinere financiară considerabilă din partea autorităţilor ar duce cu siguranţă la creşterea performanţelor tenismenei, fiind unicul reprezentant pe plan sportiv în ceea ce priveşte tenisul, la nivel de performanţă al municipiului Alba lulia atât în ţară cât şi în străinătate.

Publicitate

Ştirea zilei

Prognoza METEO pentru această săptămână: VREMEA se schimbă radical și se anunță frig și ploi însemnate

Publicat

în

Prognoza METEO pentru această săptămână: VREMEA se schimbă radical și se anunță frig și ploi însemnate

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat la Digi 24 că duminică, 19 septembrie, și luni, 20 septembrie, temperaturile la nivel național vor mai depăși 25 de grade Celsius, dar apoi vor coborî „semnificativ” și vor urma ploile.

„Ne așteptăm la scăderea valorilor de temperaturi, mai semnificativ începând de marți, apoi miercuri și joi vom înregistra cele mai coborâte valori, atât la nivelul maximelor, cât și al minimelor pentru această săptămână”, a afirmat directorul ANM, Elena Mateescu.

„Dacă astăzi și mâine mai contăm pe valori care să depășească 25 de grade Celsius, mai ales în partea de sud și sud-est a țării, în partea de vest, centru și nord-est simțim deja temperaturile mai coborâte, 11-15 grade”.

Electrica Furnizare Discount

Directorul ANM a precizat că, pe lângă scăderea temperaturilor, vor urma și ploi zilele următoare.

„Ne așteptăm și la ploi în această perioadă, în partea de nord, nord-est, zona de munte, dar trebuie să menționăm intensificările de vânt”, a precizat aceasta.

În Capitală temperaturile vor scădea în zilele următoare sub 20 de grade. „La București, în zilele de marți, miercuri și joi, ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a cel mult 18-19 grade”, a mai punctat Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, pe finalul lunii septembrie se prognozează din nou „valori care să depășească pragul unei zile de vară”, adică maxime de 29 de grade Celsius.

Citește mai mult

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Publicat

în

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Un jaf ca în filme a scos la iveală o poveste mai spectaculoasă decât că hoții au intrat într-o casă de bogat două nopți la rând. Mai întâi au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei, scrie antena3.ro

În total, o pagubă de circa 500.000 de euro. Ce poate fi mai tare decât faptul că păgubitul era șeful fiscului din zona respectivă.

Este vorba despre Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012. Şi pe lângă faptul că avea în casă 500.000 de euro și a fost jefuit în timp ce se afla într-o vacanță exotică în Thailanda, bugetar de viață, povestea devine chiar și mai spumoasă.

Electrica Furnizare Discount

Cum au ajuns hoții să-l jefuiescă?
Unul dintre hoți era la o sală de jocuri și a pierdut banii la păcănele. A încercat să se împrumute, dar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului.

Nu i s-a apărută o glumă și l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care, surpriză, nu l-a ignorat, nici măcar nu i-a zis: „du-te domne’ de aici că nu mă ocup eu de aşa ceva”, adică să dea bani cu împrumut.

Nu. I-a zis că nu poate în momentul acela pentru că este plecat din țară. Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro.

Au intrat în noaptea, au luat dintr-un mic seif mobil dintr-un dormitor vreo 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. Apoi s-au întors în noaptea următoare cu o dubiță și au dat marea lovitură.

Au luat cu totul un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului.

Aşa au fost Identificați hoții care, la începutul lunii august, au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

În urma scandalului, Lupașc a fost demis și abia apoi s-a sesizat şi ANI care a constatat într-un final că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Oricât de spectaculoasă ar fi această poveste a jafului şi a lui Petru Lupașc cu siguranță nu este una singulară, de bugetari cu mega avere eventuală făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze.

sursa: replicaonline.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare