Rămâi conectat

Sport

Sportivele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, legitimate la CS Unirea Alba Iulia, participă la Campionatul Mondial de Marș din China

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive legitimate la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, participă în perioada 5-6 mai la Campionatul Mondial de Marș, la proba de 20 de kilometri, organizat în Taicang, lângă Shanghai, cel mai mare oraș din China.

Sportivele legitimate la CS Unirea Alba Iulia, care vor reprezenta România la Campionatul Mondial, vor pleca spre China în 2 mai și nu vor avea o misiune ușoară, întrucât au la dispoziție doar două zile pentru adaptare, iar în cazul unor astfel de deplasări este nevoie de cel puțin șapte zile pentru acomodare, având în vedere diferența de fus orar.

Profesorul Gabriel Avram, antrenorul Anei Rodea și Mihaelei Acatrinei, declară că elevele sale vor depune eforturi pentru a obține rezultate cât mai aproape de recordurile lor personale.

Echipa României la Campionatul Mondial din China, proba de 20 de kilometri marș, senioare, este formată din trei sportive, între care două legitimate la CS Unirea Alba Iulia, ceea ce arată că secția de atletism a clubului este una de referință din România.

Lotul României este completat de Arsine Andreea, legitimată CSU Galați.

La Campionatul Național de Marș de la Alba Iulia, organizat în luna martie, Ana Rodean s-a clasat pe locul 2, în vreme ce Mihaela Acatrinei pe poziția a 3-a. Prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Arsine Andreea (CSU Galați).

”Am încredere mare în lotul României care va face deplasarea în China și sunt convins că antrenamentele consistente din ultimele luni nu sunt în zadar. În ciuda oboselii după drum și a diferenței de fus orar, am încredere că Ana și Mihaela vor obține rezultate bune, pe care le merită”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Secția de atletism a CS Unire Alba Iulia s-a înființat în 1974, odată cu clubul, iar sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale, cele mai bune rezultate fiind obținute la proba de marș. De asemenea, sportivii au bifat peste 40 de participări la competiții mondiale, europene și jocuri olimpice. În 2016, Ana Rodean a participat la Jocurile Olimpice de la Rio.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea