Rămâi conectat

Cultură Educație

Spitalul din Cugir a fost încadrat în categoria a IV-a

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 350 de unităţi sanitare publice cu paturi, atât din reţeaua Ministerului Sănătăţii cât şi din administrarea autorităţilor locale au fost clasificate în 5 categorii, în funcţie de competenţe. În urma clasificării, doar 7 unităţi sanitare au nivel de competenţă foarte înalt, în timp ce 124 de unităţi au nivel de competenţe limitat, fiind încadrate în categoria a IV-a. Conform metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor, unitatea de sănătate cugireană a fost încadrată în categoria a IV-a. „Acest fapt presupune că spitalul din Cugir poate acorda asistenţă medicală pentru oraş şi zona arondată pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate”, ne-a declarat managerul spitalului ing. Cristian Simu.
Simu a ţinut să precizeze că această clasificare nu este una definitivă. Dacă unitatea sanitară va lua măsuri care să o promoveze într-o categorie superioară poate fi reclasificată şi va primi finanţare în funcţie de respectiva clasificare. „Acum spitalul întocmeşte documentaţia necesară încheierii contractului cadru pentru furnizarea de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Sănătate. Dacă aceasta va fi depusă până la 15 iunie, există speranţa ca de la 1 iulie să ne putem desfăşura activitatea după un nou contract”, a mai declarat managerul unităţii de sănătate. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea