Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Spitalele pediatrice din România, pline din cauza virozelor: Peste 97.000 de cazuri într-o singură săptămână

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Spitalele pediatrice din România, pline din cauza virozelor: Peste 97.000 de cazuri într-o singură săptămână

Numărul cazurilor de viroze în rândul copiilor a crescut alarmant în ultima perioadă. Medicii atrag atenția că au crescut și numărul micuților care necesită internare din cauza complicaților. Pacienții pot aștepta chiar și ore în șir la camerele de gardă din toată țara pentru a putea fi consultați de un specialist.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute în săptămâna 21-27 noiembrie noiembrie a fost de peste 97.000, o creștere de aproape 3 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat în jur de 36.000, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Național de Sănătate Publică.

Totodată, în săptămâna 21-27 noiembrie 2022 au fost raportate 641 de cazuri de gripă (boală determinată de virusul gripal, cu manifestări mai severe decât în cazul virozei cauzate de adenovirusuri, de exemplu – n.r.), spre deosebire de aceeaşi săptămână din 2021, când au fost înregistrate doar 9 cazuri. „Revenirea la normalitate”, una din cauzele înmulțirii virozelor.

Renunțarea la masca de protecție și la distanțare în spațiile închise au contribuit la răspândirea bolii, însă sunt și alți factori. „Întoarcerea la normalitatea înseamnă interacțiune între oameni. Al doilea aspect – circulația acestor virusuri a fost categoric redusă în timpul pandemiei și este clar că oamenii se pot infecta mai ușor, neavând o protecție anterioară.

Al treilea lucru: având în vedere că mulți dintre noi am trecut la un moment dat printr-un episod de COVID cu o formă mai ușoară sau mai complicată, este de așteptat ca sistemul imunitar să fie într-o măsură dezechilibrat și atunci probabilitatea ca de la aceste infecții să avem și complicații este în creștere”, a explicat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea