Rămâi conectat

Sport

Spectacol lângă fileu la Tg. Mureș | Volei Alba Blaj – Eczacibași Dynavit Istanbul, în semifinalele Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la Tg. Mureș, de la ora 19.00, se dispută prima manșă a semifinalelor Cupei CEV, între Volei Alba Blaj și puternica grupare turcă Eczacibași Dynavit Istanbul (meci transmis pe Digi Sport 4), returul fiind peste o săptămână, în 1 martie, în capitala Turciei.

Pentru mândria sportivă a Albei însăși prezența la un asemenea nivel reprezintă o performanță marcantă în sine, echipa din “Mica Romă” ajungând la a 4-a prezență în ultimii 5 ani în “careul de ași” al unei competiții europene. Precedentele situații au fost în 2018 (victorie uriașă cu Galatasaray în Final Four-ul Champions League de la București), 2019 (dispută românească adjudecată cu Știința Bacău, în Cupa CEV) și 2021 (dublă victorie cu MCM Kaposvar, în Cupa Challenge).

Avem ocazia de a întâlni una dintre cele mai puternice echipe din Europa, Eczacıbaşı Istanbul. Nu doar pentru club, ci și pentru toți cei care facem parte din această echipă, semifinala reprezintă o mare bucurie și o posibilitate de a ne înfrunta forțele cu o mare echipă, pentru a afla la ce nivel suntem, din punct de vedere european. După acele probleme cu COVID-19 am plătit tribut prin eșecul de la Voluntari, iar în acest moment. avem multe meciuri, multe deplasări și foarte puțin timp pentru recuperare. Cred că putem să gestionăm toate aceste lucruri”, a explicat antrenorul Stevan Ljubičić.

Acest meci contra unei “legende” a Europei voleibalistice, un colos cu un lot stelar, este al 6-lea duel cu o reprezentantă a Turciei, după cele 3 cu Galatasaray (o semifinală din Champions League, plus sferturile de finală din Cupa CEV în 2019), două cu Yesilyurt Istanbul (anul trecut în ultimul act al Cupei Challenge) și finala de poveste cu Vakifbank Istanbul din 2018, în întrecerea supremă a voleiului continental.

Calificarea în semifinale este un mare succes pentru club și pentru noi ca jucătoare. Aș spune că meciul cu Eczacıbaşı Istanbul este unul dintre cele mai ușoare, pentru că în astfel de partide, în care nu ai nimic de pierdut, nu există presiunea jocurilor în care pornești ca favorit. Suntem entuziasmate, motivate și vom da tot ceea ce este mai bun pe teren. De mai multe ori am jucat în semifinale și finale de Cupă CEV, îmi doresc să fie și de această dată o calificare în finală. Nu cred că e nevoie de motivație suplimentară, pentru că toți știm că întâlnim cel mai puternic adversar din acest sezon și cred că dacă vom aborda meciul cu încredere, va fi bine”, a transmis căpitanul Nađa Ninković.

Până în această fază a celei de-a doua competiții europene ca importanță parcursul unicei reprezentante a României a fost unul imaculat, înregistrându-se doar victorii: cu Vasas Budapesta (3-1 în Ungaria și 3-0), PAOK Salonic (3-1 în Grecia și 3-0) și Volero Le Cannet (3-0, acasă și 3-2 în Franța) – în sferturi. Formația condusă de mai vechea cunoștință Ferhat Akbaș (fost antrenor la rivala CSM București) a eliminat, pe rând pe Zeleznicar Lajkovac (dublu 3-0), Calcit Kamnic (Slovenia, fără a pierde vreun set) și Uralochka-NTMK (din Rusia, ambele jocuri s-au disputat la Istanbul, 3-0 și 2-3 – singura înfrângere).

„Ne așteaptă un joc greu, contra unei echipe foarte puternice, dar suntem pregătite, motivate și sperăm să oferim publicului un meci foarte spectaculos. Să joci în cupele europene într-o fază superioară reprezintă o ocazie unică, iar acest fapt te determină să dai tot ceea ce e mai bun, pentru că nu te întâlnești prea des cu astfel de partide”, a adăugat libero-ul Andreea Ispas, jucătoare ce a cucerit Cupa Challenge cu CSM București în 2016 și este al doilea căpitan al Blajului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea