Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb: Incompetenţă mascată cu minciuni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Până când strigă Horaţiu Josan, lupul, ca în proverbiala poveste? Nu vede că aiudenii s-au săturat de snoavele lui şi nu-l mai bagă nimeni în seamă? Discursul virulent şi atacurile lamentabile sunt dovada clară a lipsei de argumente care ascund incompetenţa în spatele unei perdele dese de minciuni. Demersurile pentru a avea servicii medicale la Ocna Mureş au fost făcute de către Prefectură, Consiliul Judeţean Alba, Direcţia de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate, Sindicatul Sanitas cu sprijinul senatorilor de Alba. Cei care au făcut parte din echipa care a purtat nenumărate discuţii cu ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila, au fost domnii Pereş Alexandru, Dobra Nicolae, Tudoraşcu Raul, Bumb Sorin, Timiş Horea şi Sepi Marius. Aceştia pot confirma că soluţia dată de ministrul Sănătăţii a fost aceea de a înfiinţa la Ocna Mureş o secţie externă a spitalului din Aiud.
Spitalul din Aiud se află în subordinea Primăriei Aiud, iar pentru înfiinţarea unei secţii externe ar fi fost nevoie de solicitarea Primăriei Aiud către Ministerul Sănătăţii, urmând ca ministerul să emită aviz, element cheie, pentru înfiinţarea acestei secţii. Aceeaşi procedură a urmat-o şi Consiliul Judeţean pentru înfiinţarea secţiei externe la Baia de Arieş. Un demers finalizat cu succes.
Josan, în schimb, a refuzat să întindă o mână de ajutor cetăţenilor din Ocna Mureş. Mai mult, prin purtătoarea de „vorbe” a solicitat o declaraţie primarului Augustin Drăguţ pe care a denaturat-o. Un efort jalnic menit să mascheze lipsa lui de interes şi de discernământ. Josan vrea să dea lecţii de administraţie, subiect la care, dacă s-ar pricepe, Aiudul ar arăta altfel. După trei mandate încă nu ştie ce înseamnă „execuţia bugetară” în care cifrele sunt cele reale, regăsite în exerciţiul bugetar dintr-un an, cifre publice, disponibile oricui pentru analiza la Direcţia Finanţelor Publice Alba, instituţie la care am apelat pentru prezentarea reală a investiţiilor din ultimii patru ani din Aiud. De aici a rezultat o comparaţie umilitoare cu municipiul Blaj. De asemenea, s-a evidenţiat că sumele vehiculate de Josan constituie „bugetul iniţial aprobat” de Consiliul local Aiud, adică bugetul propus de primar, în care apar poveşti frumoase, care nu s-au realizat niciodată în totalitate. Mai mult, 57% din buget (total venituri) alocate investiţiilor reprezintă un ideal de neatins, o iluzie servită la cald. Nicio primărie din ţară nu cred că îşi permite să folosească pentru investiţii un asemenea procent din buget, nu că nu ar fi nevoie, ci pentru că nu ar avea din ce să-şi asigure cheltuielile de funcţionare. Aş fi primul care l-ar felicita dacă ar face investiţiile precum se laudă, dar din păcate în ultimii ani nu a lăsat în urmă decât gropi şi ruine.

Sorin BUMB, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea