Sorin Bumb: Incompetenţă mascată cu minciuni

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Până când strigă Horaţiu Josan, lupul, ca în proverbiala poveste? Nu vede că aiudenii s-au săturat de snoavele lui şi nu-l mai bagă nimeni în seamă? Discursul virulent şi atacurile lamentabile sunt dovada clară a lipsei de argumente care ascund incompetenţa în spatele unei perdele dese de minciuni. Demersurile pentru a avea servicii medicale la Ocna Mureş au fost făcute de către Prefectură, Consiliul Judeţean Alba, Direcţia de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate, Sindicatul Sanitas cu sprijinul senatorilor de Alba. Cei care au făcut parte din echipa care a purtat nenumărate discuţii cu ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila, au fost domnii Pereş Alexandru, Dobra Nicolae, Tudoraşcu Raul, Bumb Sorin, Timiş Horea şi Sepi Marius. Aceştia pot confirma că soluţia dată de ministrul Sănătăţii a fost aceea de a înfiinţa la Ocna Mureş o secţie externă a spitalului din Aiud.
Spitalul din Aiud se află în subordinea Primăriei Aiud, iar pentru înfiinţarea unei secţii externe ar fi fost nevoie de solicitarea Primăriei Aiud către Ministerul Sănătăţii, urmând ca ministerul să emită aviz, element cheie, pentru înfiinţarea acestei secţii. Aceeaşi procedură a urmat-o şi Consiliul Judeţean pentru înfiinţarea secţiei externe la Baia de Arieş. Un demers finalizat cu succes.
Josan, în schimb, a refuzat să întindă o mână de ajutor cetăţenilor din Ocna Mureş. Mai mult, prin purtătoarea de „vorbe” a solicitat o declaraţie primarului Augustin Drăguţ pe care a denaturat-o. Un efort jalnic menit să mascheze lipsa lui de interes şi de discernământ. Josan vrea să dea lecţii de administraţie, subiect la care, dacă s-ar pricepe, Aiudul ar arăta altfel. După trei mandate încă nu ştie ce înseamnă „execuţia bugetară” în care cifrele sunt cele reale, regăsite în exerciţiul bugetar dintr-un an, cifre publice, disponibile oricui pentru analiza la Direcţia Finanţelor Publice Alba, instituţie la care am apelat pentru prezentarea reală a investiţiilor din ultimii patru ani din Aiud. De aici a rezultat o comparaţie umilitoare cu municipiul Blaj. De asemenea, s-a evidenţiat că sumele vehiculate de Josan constituie „bugetul iniţial aprobat” de Consiliul local Aiud, adică bugetul propus de primar, în care apar poveşti frumoase, care nu s-au realizat niciodată în totalitate. Mai mult, 57% din buget (total venituri) alocate investiţiilor reprezintă un ideal de neatins, o iluzie servită la cald. Nicio primărie din ţară nu cred că îşi permite să folosească pentru investiţii un asemenea procent din buget, nu că nu ar fi nevoie, ci pentru că nu ar avea din ce să-şi asigure cheltuielile de funcţionare. Aş fi primul care l-ar felicita dacă ar face investiţiile precum se laudă, dar din păcate în ultimii ani nu a lăsat în urmă decât gropi şi ruine.

Sorin BUMB, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Alba

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

anders 17 februarie 2012 at 21:44

Clotanu’ asta chiar in fiecare ziar trebuie sa apara?

Calin 17 februarie 2012 at 21:48

Bai, tataie, dar tu cine mama dr…ului esti??…Nu te-a vazut nimeni, nu te-a auzit nimeni ani buni de
zile si acum incepi sa scoti sunete??? Bai, nene, lasa-ne in amaru’ nostru! Sunt alte probleme mai importante decat elucubratiile pe care le tot scoti de cateva saptamani incoace! Nu ti-e rusine putin?? Faci parte dintr-un partid care a distrus tot ce mai era de distrus in tara asta, ati luat din banii pensionarilor, ai bolnavilor si ai copiilor!! Cum va mai suporta pamantul, leprelor??? ASTA E PROBLEMA VOASTRA ACUM?? Primarul din Aiud?? Dar nu mai aveti pic de bun simt??? Ce ai facut dumneata mai domnule bumb, in ultimii 2 ani, huh??? Cu ce ai ajutat matale judetul asta si mai ales Aiudul??? Eu m-as ascunde in locul dumneatale! Dar cum nu sunt in locul tau (si nici nu-mi doresc), eu pot vorbi… Mi-ai bagat mana in buzunar (prin intermediul partidului matale) si mi-ai luat cu japca banii banii din salariu, mi-ai necajit parintii mei dragi luandu-le bani din pensia lor mica, mi-ai imbolnavit bunica pentru ca nu mai avea bani de medicamente!Pai, cat sa fii de nesimtit si sa continui cu articole de 2 bani de cateva saptamani incoace, in loc sa te ocupi de alte treburi mai serioase in interesul celor care te-au pus acolo (din greseala) ????? Sa va luati medicamente, tu si colegii matale de partid, de banii pe care i-ati luat din buzunarele noastre!!!

Aiudeanul 17 februarie 2012 at 21:51

Subscriu!

alt aiudean 18 februarie 2012 at 7:44

Eu nu subscriu.

@ 17 februarie 2012 at 23:29

Subscriu si eu doar ca mai adaug ca aceelasi articol se potriveste si pentru PNL si PSD!

@ 17 februarie 2012 at 23:31

Comentariu vroiam sa zic nu articol!

Ionel Popa 18 februarie 2012 at 0:22

Domnule Sorin Bumb,ai fost in acelasi partid cu Jusan, de ce il ponegresti? Sunt atatea subiecte pe care le poti aborda, nu sa lovesti intr-un om cu care impartaseai acealeasi idealuri. Ca esti vice al consiliului judetean nu este un merit. A fi Om insa este mare lucru!

@ 18 februarie 2012 at 0:44

Adevarat ce zici domnule Popa numai ca astia 2 nu cred ca au avut vreodata idealuri politice ca vezi si dumneata ca au fost doar niste curve politice sarind dintr-un partid in altul singurul lor ideal fiind ciolanul!!!

eugen 18 februarie 2012 at 8:23

A inceput balacareala electorala.Un „nimeni” ataca un primar de „nota zero” pentru un(o) viitor candidat care sigur nu se poate sustine singur,si are nevoie de un scandal.Ma baieti ptr. voi campania a inceput prost si cred ca ati apucat-o pe un drum gresit.Cu ura ,venin,minciuna,atacuri la persoana si realizari „zero barat” va ingropati singuri

marin 18 februarie 2012 at 14:57

amandoi bursucii de vicepresedinti nu aveau ce cauta in aceasta functie,dumitrel a gresit enorm cu cei doi bursuci!!!!!!

albaiulianul 18 februarie 2012 at 21:27

Bai Caline stai linistit ca nu omul asta ti-a bagat mana in buzunar ci compatriotii de noi, ca toti suntem corupti. Nu mai poza in victima si stai linistit…….

Gogu 18 februarie 2012 at 22:20

Cine pozeaza in victima? Nu cred ca are nevoie cineva de „linistiri” de felul asta… In plus, domnul Bumb de cand e la CJ a bagat mana in buzunarele tuturor , al tau inclusiv. Numai cate apartamente si-a tras si prin ce firma s-a bagat furand dupa modelul Udrea. Asa ca.. nu e cazul de linistiri.

Comentariile sunt oprite