Rămâi conectat

Actualitate

Sondaj| O treime dintre români cred că oamenii preistorici au trăit în același timp cu dinozaurii și 61% cred că antibioticele ucid virusurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

O treime dintre români cred că oamenii preistorici au trăit în același timp cu dinozaurii și 61% cred că antibioticele ucid virusurile

La întrebarea dacă următoarea afirmație este adevărată sau falsă: ”Primii oameni au trăit în același timp cu dinozaurii?” 34% dintre românii chestionați spun că este adevărat, în timp ce 45% spun nu este adevărat, iar 21% răspund că nu știu.

Este cel mai ridicat procent dintre toate țările Uniunii Europene, la egalitate cu Italia (deși italienii au un procent mai ridicat de persoane care consideră afirmația falsă – 53%, față de 45% la români), cel mai scăzut fiind în Suedia, unde doar 3% cred că oamenii și dinozaurii au fost contemporani, iar 86% consideră că afirmația este falsă.

Dintre celelalte țări europene, doar în Albania un procent mai mare decât în România – 48% – consideră că dinozaurii au trăit în aceeași perioadă cu primii oameni.

Românii sunt de asemenea între țările cu cele mai puține răspunsuri corecte la întrebarea dacă afirmația Antibioticele omoară virusurile deopotrivă cu bacteriile, numai 29% răspunzând că afirmația este falsă, proporții mai reduse fiind doar în Bulgaria 22%, Grecia 20% și Cipru 19%. Totodată România este printre cele cinci țări membre UE unde procentul acelora care dau un răspuns greșit a crescut, de la 51% la 61%, într-un an în care pandemia de Coronavirus a lovit din plin Europa.

Acestea sunt două din numeroasele întrebări ale Eurobarometrului special creat pentru a testa cunoștințele și atitudinile europenilor cu privire la știință și tehnologie. Datele au fost colectate în teren în perioada aprilie – mai 2021 prin interviuri față către față, studiul fiind publicat în septembrie 2021.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea