Rămâi conectat

Politică Administrație

Sondaj INSCOP: Cum văd românii deznodământul alegerilor prezidenţiale?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sondaj INSCOP a măsurat percepţia românilor cu privire la alegerile prezidenţiale. Persoanele chestionare au avut de răspuns la întrebarea deschisă „Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale de anul acesta?”, în joc fiind 6 candidaţi cu posibile şanse de a ajunge în turul secund.

iohannis-pontaAstfel, 56,4% dintre români îl văd pe Victor Ponta preşedinte, în vreme ce doar 31.1% dintre aceştia cred că la Cotroceni va ajunge Klaus Iohannis.

Cei chestionaţi sunt reticenţi în privinţa şanselor celorlalţi candidaţi. Elena Udrea – 5,0%, Călin Popescu Tăriceanu – 2,6%, Dan Diaconescu – 1,7%, Vadim Tudor 1,2%.

21,1% din cei chestionaţi nu au răspuns la această întrebare, iar 2% cred că alţi candidaţi ar ajunge la Cotroceni.

Datele cercetării au fost culese în perioada 30 august – 4 septembrie. Volumul eşantionului a fost de 1058 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe plus municipiul Bucureşti, în total 76 de localităţi.

Cercetarea INSCOP a fost realizată la comanda ziarului Adevărul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea