Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sondaj CSCI: Lupta pentru Cotroceni. Iohannis și Ponta, în turul 2 al alegerilor prezidențiale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

iohannis-pontaUn sondaj realizat de CSCI, în perioada 10-16 iulie 2014 arată că Victor Ponta și Klaus Iohannis vor fi rivalii din turul secund al alegerilor prezidențiale, după ce prima bătălie ar fi câștigată de actualul premier.

Dacă duminica viitoare ar avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale, Victor Ponta ar fi votat de 41% dintre cei chestionaţi, în timp ce Klaus Iohannis de 28%, arată cercetarea. Călin Popescu Tăriceanu urmează în clasament cu 10%, Mihai Răzvan Ungureanu – 7%, Dan Diaconescu – 7%, Cristian Diaconescu – 3%.

Astfel, datele CSCI confirmă datele INSCOP de săptămâna trecută. Potrivit sondajului INSCOP, Victor Ponta ar obţine, în primul tur al alegerilor pentru Cotroceni 43,6% din voturile celor care se prezinta la urne, în timp ce Iohannis ar obtine 31,2%.

În turul al doilea al prezidenţialelor, Victor Ponta l-ar învinge cu 55% pe Klaus Iohannis, care ar obţine 45%.

Datele sondajului CSCI mai arată că Iohannis este candidatul preferat pentru zona de Dreapta, peste MRU sau Predoiu. Klaus Iohannis este văzut drept candidat dreptei de 38% dintre cei intervievaţi, MRU  de 20%, Crin Antonescu – 13%, Cătălin Predoiu – 8%, Cristian Diaconescu – 7%, Elena Udrea – 5%.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 10-16 iulie 2014, pe un esantion de 1.050 de personae, cu o marja de eroare de +/- 3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea