Rămâi conectat

Actualitate

SONDAJ: 45% din români sunt de părere că Rusia are agenți străini infiltrați în partide și clasa politică din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

SONDAJ: 45% din români sunt de părere că Rusia are agenți străini infiltrați în partide și clasa politică din România

Un sondaj realizat de Avangarde la comanda G4Media arată că 45% dintre români sunt de părere că Rusia are agenți de influență infiltrați în clasa politică din România. Dintre aceștia, 48% au afirmat că agenții sunt infiltrați în toate formațiunile, iar pe partide cei mai mulți sunt de părere că în AUR se regăsesc cei mai mulți.

Concret, 12% sunt de părere că AUR are cei mai mulți agenți străini, 8% au arătat către PSD, 6% au răspuns PNL, în timp ce doar 2% au răspuns USR, mai arată sondajul comandat de G4Media.

La întrebarea ”România ar trebui să primească refugiați din Ucraina, unde există o importantă comunitate românească?”, 61% răspund cu da, 19% nu, restul nu știu sau nu răspund.

Totodată, peste 60% dintre cei intervievați evaluează capacitatea logistică și financiară a României de a primi zeci de mii de refugiați dacă Rusia invadează Ucraina drept slabă sau foarte slabă. Doar 15% cred că este bună.

La întrebarea ce ați face personal în caz de război, doar 31% spun că vor lupta, 18% că se vor refugia în altă țară iar restul nu pot aprecia sau nu răspund.

Din punctul dumneavoastră de vedere România este o țară mai sigură odată cu suplimentarea trupelor americane și franceze? La această întrebare 63% răspuns cu da, doar 12% cu nu.

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda G4Media.ro în perioada 20-21 februarie, prin metoda interviului telefonic pe un eșantion de 700 de subiecți, având o marjă de eroare de 3,9%.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Masa de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: ATENȚIE la excesul de sare și zahăr din mâncare. Ce cantitate avem voie să consumăm

Ziarul Unirea

Publicat

în

Masa de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: ATENȚIE la excesul de sare și zahăr din mâncare. Ce cantitate avem voie să consumăm

Ziua de 1 Decembrie aduce cu sine nu doar spiritul sărbătorii naționale, ci și o atenție sporită la ceea ce alegem să punem pe masă în această zi de sărbătoare.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Un avertisment vine din partea specialiștilor, indicând că un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru fiecare 100 de grame de produs într-o masă tradițională de 1 Decembrie.

Mâncărurile specifice acestei zile, precum fasolea cu cârnați sau micii cu muștar, sunt de obicei nelipsite de pe mesele românilor de 1 Decembrie. Cu toate acestea, chiar și în mijlocul bucuriei sărbătorii, se impune prudența în privința conținutului nutrițional al meselor.

Potrivit informațiilor, într-o simplă masă de 1 Decembrie, consumul poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari, printre cei mai obișnuiți fiind E330, E300 și E950. Acest aspect ridică semne de întrebare în privința impactului asupra sănătății a unui astfel de aport ridicat de substanțe chimice în alimentație.

În plus, se subliniază că un meniu tradițional de 1 Decembrie poate furniza până la 164,7 grame de zahăr pentru fiecare 100 de grame de produs. Această cifră este de 6 ori mai mare decât cantitatea zilnică recomandată de 25 de grame de către Organizația Mondială a Sănătății, punând sănătatea consumatorilor în pericol.

De asemenea, nivelul de sare poate ajunge la 23,48 grame pentru fiecare 100 de grame de produs într-o astfel de masă festivă, depășind considerabil recomandarea zilnică de 5 grame a OMS. Consumul excesiv de sare este cunoscut pentru impactul său negativ asupra tensiunii arteriale și sănătății inimii.

Pentru a aborda aceste provocări, se recomandă conștientizarea și controlul asupra consumului de zahăr și sare, chiar și în cadrul sărbătorilor. O atitudine responsabilă față de alimentație poate contribui la menținerea unei stări de sănătate optime în timp ce sărbătorim cu bucurie și mândrie Ziua Națională a României. La mulți ani, cu grijă și sănătate!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare