Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șoferiță din Alba ”într-o stare vădită de ebrietate” a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea mostrelor de sânge

Ziarul Unirea

Publicat

în

În seara zilei de 26 februarie, în jurul orelor 21.00, poliţiştii rutieri din Cîmpeni au oprit pentru control, pe raza comunei Scărişoara, un autoturism condus de o femeie de 47 de ani, din comună.

Conducătoarea auto era într-o stare vădită de ebrietate, iar poliţiştii i-au cerut să se supun testării cu aparatul etilotest, însă aceasta a refuzat.

Femeia a fost condusă la spitalul din Cîmpeni, pentru a-i fi recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă  a refuzat să se supună şi recoltării.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10 decembrie | Spectacolul musical pentru copii „Erus și Valea Recunoștinței” al celebrei Opere Comice pentru Copii, la Inspire Cinema din Alba Mall, din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie | Spectacolul musical pentru copii „Erus și Valea Recunoștinței” al celebrei Opere Comice pentru Copii, la cinematograful din Alba Mall, din Alba Iulia Teatru la Cinema are plăcerea să anunțe că duminică, 10 decembrie, de la ora 11:30, locuitorii orașului Alba Iulia sunt invitați să urmărească, proiectat pe marele ecran al cinematografului, ÎN […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare