Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șoferiță din Alba ”într-o stare vădită de ebrietate” a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea mostrelor de sânge

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În seara zilei de 26 februarie, în jurul orelor 21.00, poliţiştii rutieri din Cîmpeni au oprit pentru control, pe raza comunei Scărişoara, un autoturism condus de o femeie de 47 de ani, din comună.

Conducătoarea auto era într-o stare vădită de ebrietate, iar poliţiştii i-au cerut să se supun testării cu aparatul etilotest, însă aceasta a refuzat.

Femeia a fost condusă la spitalul din Cîmpeni, pentru a-i fi recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă  a refuzat să se supună şi recoltării.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea