SITUAȚIA de la brutăria ArtiPan din Alba Iulia: O parte din persoanele infectate s-au internat joi în spital. Nu există indicii de faptă penală

SITUAȚIA de la brutăria ArtiPan din Alba Iulia: O parte din persoanele infectate s-au internat joi în spital. Nu există indicii de faptă penală

În urma unei anchete epidemiologice iniţiată de către DSP Alba în data de 28 aprilie a.c, au fost depistaţi pozitiv 5 angajaţi ai unei societăţi comerciale, aceştia activând în cadrul birourilor din sediul administrativ, care sunt situate separat de spaţiul de producţie propriu-zis.

Activitatea societăţii a fost suspendată de către DSP Alba, toate persoanele (angajaţi şi contacţii direcţi) fiind izolate la domiciliu.

ELIT

Ieri au fost testaţi peste 100 de angajaţi ai firmei şi contacţi direcţi ai acestora, prin metoda „pooling”, probele fiind grupate câte 8. În urma rezultatelor, o grupă de 8 persoane a ieşit pozitivă, astfel urmează a fi retestată azi (vineri, 1 mai) individual fiecare persoană din această grupă. Grupa nu conţine niciun angajat din producție sau desfacere al unității, ci doar contacţi direcţi ai unor angajaţi din grupul de 5 depistaţi pozitiv, menţionaţi anterior.

Recomandarea DSP Alba este ca toate persoanele depistate pozitiv să se interneze la spital, chiar dacă sunt asimptomatice. Trebuie menţionat că o parte din aceste persoane au fost internate în cursul zilei de ieri.

Mihail David - 2020

Până în acest moment nu există date care ar putea fi elementele constitutive ale unei fapte penale.

Unitatea de panificație nu va fi redeschisa pana nu va fi controlata la sânge de inspectorii sanitari și până când nu va exista certitudinea ca totul este în ordine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...