Situația colectării deșeurilor în Alba Iulia, din nou în ședință de consiliu local. Proiect de prelungire a contractului cu Polaris M Holding

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Chiar dacă zona 1 de colectare, transport și depozitare a deșeurilor, din care face parte și municipiul Alba Iulia, a fost atribuită societății RER VEST RETIM, aceasta nu își poate începe activitatea din cauza lipsei unui operator privat la Centrul de la Galda de Jos. Din acest motiv, pentru a nu risca o nouă criză a deșeurilor în oraș, consilierii vor avea de aprobat o hotărâre care prevede prelungirea actualului contract de prestări servicii cu societatea Polaris M Holding Constanța. 

Luna viitoare se încheie contractul de prestări servicii cu Polaris M Holding, însă acesta va fi prelungit pentru maxim 90 de zile, interval în care administrația locală speră ca licitația, desfășurată de Consiliul Județean Alba pentru operaționalizarea Centrului de Management al Deșeurilor de la Galda de Jos, să fie câștigată de una din companiile înscrise.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Din referatul de aprobare a hotărârii rezultă caracterul de continuitate al acestui serviciu, motiv pentru care „în conformitate cu Art.l, alin. 4, lit.d) din Legea nr. 51/2006, republicată, serviciile de utilități publice fac obiectul unor obligații specifice serviciului public în scopul asigurării unui nivel ridicat al calității, siguranței si accesibilității, egalității de tratament, promovării accesului universal și a drepturilor utilizatorilor, având un caracter permanent și regim de funcționare continuu.”

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Citește și: Deșeurile menajere din Alba Iulia, o poveste fără sfârșit. Motivul pentru care noua firmă de salubrizare nu își poate începe activitatea

Ținând cont de această situație specială, administrația locală trebuie să adopte în maxim 30 de zile hotărârile necesare pentru a se asigura acest serviciu de utilitate publică, societatea Polaris M Holding fiind obligată a „asigura continuitatea prestării serviciului de utilitate publică până la desemnarea noului operator, dar nu mai mult de 90 de zile„, după cum reiese din raportul de specialitate.

Durata de valabilitate a licenței nu va depăși durata de valabilitate a contractului de delegare a gestiunii serviciului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei