Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Situația colectării deșeurilor în Alba Iulia, din nou în ședință de consiliu local. Proiect de prelungire a contractului cu Polaris M Holding

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Chiar dacă zona 1 de colectare, transport și depozitare a deșeurilor, din care face parte și municipiul Alba Iulia, a fost atribuită societății RER VEST RETIM, aceasta nu își poate începe activitatea din cauza lipsei unui operator privat la Centrul de la Galda de Jos. Din acest motiv, pentru a nu risca o nouă criză a deșeurilor în oraș, consilierii vor avea de aprobat o hotărâre care prevede prelungirea actualului contract de prestări servicii cu societatea Polaris M Holding Constanța. 

Luna viitoare se încheie contractul de prestări servicii cu Polaris M Holding, însă acesta va fi prelungit pentru maxim 90 de zile, interval în care administrația locală speră ca licitația, desfășurată de Consiliul Județean Alba pentru operaționalizarea Centrului de Management al Deșeurilor de la Galda de Jos, să fie câștigată de una din companiile înscrise.

Din referatul de aprobare a hotărârii rezultă caracterul de continuitate al acestui serviciu, motiv pentru care „în conformitate cu Art.l, alin. 4, lit.d) din Legea nr. 51/2006, republicată, serviciile de utilități publice fac obiectul unor obligații specifice serviciului public în scopul asigurării unui nivel ridicat al calității, siguranței si accesibilității, egalității de tratament, promovării accesului universal și a drepturilor utilizatorilor, având un caracter permanent și regim de funcționare continuu.”

Citește și: Deșeurile menajere din Alba Iulia, o poveste fără sfârșit. Motivul pentru care noua firmă de salubrizare nu își poate începe activitatea

Ținând cont de această situație specială, administrația locală trebuie să adopte în maxim 30 de zile hotărârile necesare pentru a se asigura acest serviciu de utilitate publică, societatea Polaris M Holding fiind obligată a „asigura continuitatea prestării serviciului de utilitate publică până la desemnarea noului operator, dar nu mai mult de 90 de zile„, după cum reiese din raportul de specialitate.

Durata de valabilitate a licenței nu va depăși durata de valabilitate a contractului de delegare a gestiunii serviciului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii Noile decizii de pensionare, sunt așteptate de milioane de seniori din România, mai exact, un docuemnt care urmează să fie emis conform noii Legi a pensiilor, după recalcularea acestora. Noua lege a impus un proces de recalculare în baza unor noi reguli, promisiunea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea