Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Singura cafenea-librărie din judeţul Alba se ÎNCHIDE. Banii, folosiți pentru bolnavii de cancer

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Flori de Mac Books&Coffee, singura cafenea – librărie din judeţul Alba, deschisă în Alba Iulia în februarie 2019 în scopuri caritabile de către asociaţia Hospice Eliana, în sprijinul pacienţilor cu boli incurabile, se va închide de la 1 septembrie, din cauza dificultăţilor cauzate de pandemia de coronavirus.

„Am tot amânat momentul acesta, sperând într-o schimbare a lucrurilor. Flori de Mac Books&Coffee a ajuns la capătul drumului. A fost frumos. Din păcate, însă, pandemia ne-a ajuns din urmă, determinându-ne să luăm această decizie grea”, au transmis, luni, pe pagina de facebook, administratorii cafenelei cu scop caritabil.

Aceştia au subliniat că nu se vor opri, iar Hospice Eliana, asociaţia care oferă, gratuit, îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor, va continua să se implice în lupta împotriva durerii şi a bolii.

Ei au anunţat că urmează mai întâi o perioadă de reduceri în vederea lichidării stocului de carte şi a rafturilor, respectiv până la finele lunii iulie orice carte va putea fi achiziţionată cu 3 lei, iar între 2 şi 14 august cu 1 leu. De asemenea, se vor vinde rafturile şi alte bunuri de inventar.

Administratorii cafenelei au avut mai multe încercări pentru a o putea menţine deschisă. Astfel, în luna iulie, era răsplătită consumaţia, fie că era vorba de cafea, ceai etc, cu un discount aplicat la orice carte dorită. De exemplu, la o consumaţie de 10 lei se primea un discount de 10 lei aplicat la o carte aleasă.

Flori de Mac Books&Coffee dispune de peste 8.500 de cărţi. Oamenii puteau dona sau cumpăra cărţi. Banii au fost direcţionaţi pentru îngrijirea bolnavilor de cancer.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea