Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sindicatele pichetează Prefectura

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vicepreşedintele Cartel Alfa – filiale Alba, Ioan Neagu, care este şi preşedinte al Sindicatului „Apărarea” Cugir ne-a declarat că astăzi 3 martie, între orele 13.00 – 15.00 va avea loc o acţiune de pichetare a Prefecturii Alba. În opinia sa numărul participanţilor reprezentând toate confederaţiile sindicale va depăşi 1000 de sindicalişti. Potrivit lui Neagu, sindicatele resping total noul Cod al Muncii, varianta guvernamentală, chiar dacă anterior au acceptat unele compromisuri în vederea flexibilizării relaţiilor de muncă angajator – angajat. El susţine că guvernul îşi vinde propria forţă de muncă multinaţionalelor, acceptând fără rezerve minciunile celor care afirmă că va creşte numărul de investitori. Neagu mai precizează că joi e prima etapă de protest, după care sindicatele vor picheta Parlamentul în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de USL la data de 8 martie, data asumării în Parlament a noului Cod al Muncii. Vicepreşedintele Neagu a dorit să mai precizeze că Ioan Petruţ, preşedintele filialei Alba a Confederaţiei Cartel Alfa îşi va desfăşura activitatea permanentă în calitate de salariat al filialei, urmând ca pe parcurs să fie angajat şi un jurist. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

După o zi plină, cu momente festive, solemne și de evocare a istoriei, cei care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia și-au dorit să se relaxeze cu mult așteptatele artificii.

Citește și: LIVE VIDEO| Spectacol grandios de artificii, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia! Mii de oameni s-au strâns pentru a privi show-ul pirotehnic din Cetate

 

Dar în oraşul în care acum 105 de ani a avut loc Unirea Transilvaniei cu România şi formarea României Mari, spectacolul de artificii s-a lăsat așteptat, începând cu mai bine de o oră mai târziu decât era anunțat în programul oficial.

Motivele pentru care artificiile au fost amâmate se pare că au fost întârzierile produse în cadrul spectacolului artistic.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase , mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare