Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, în Alba: Peste 200 de ABSENȚI, la proba de Matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, în Alba: Peste 200 de ABSENȚI, la proba de Matematică

Astăzi, în cadrul celei de-a doua probe a simulării Evaluării Naționale 2021, un număr de 2029 de elevi au fost prezenți în Alba, la Matematică.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba, un număr de 217 de elevi, din cei 2246 înscriși, nu au fost prezenți la cea de-a doua probă.

Notele elevilor la simulările de Evaluare Națională și BAC „nu se trec în catalog” decât „prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului”, prevede ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat în urmă cu o zi că a ajuns la un consens cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru ca elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, să vină în continuare la școală, în format fizic, chiar dacă Bucureștiul și alte localități sunt în scenariul roșu.

Cîmpeanu îi ceruse ministrului Sănătății aprobare și pentru propunerea ca simulările să fie organizate la școală. O decizie oficială încă nu a fost anunțată.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Ministerul a stabilit că rezultatele de la simulări „sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Anul acesta, vor susține simulări numai elevii claselor a VIII-a și a XII-a, respectiv a XIII-a. Ordinul de ministru conține și materia din care vor fi testați elevii, în cadrul simulărilor de examen. Amintim că Ecaterina Andronescu este cea care a introdus în 2019 simularea examenelor și la clasele a VII-a și a XI-a (detalii aici și aici), în 2020 simulările nu au mai fost organizate din cauza pandemiei, iar anul acesta ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit la practica veche a simulărilor doar la clasele terminale, în contextul celui de-al doilea val pandemic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea