Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Politică Administrație

Simone Albani: Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia de majorare cu 16 % a taxelor și impozitelor va fi atacată în justiție

Bogdan Presecan

Publicat

în

Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia de majorare cu 16 % a taxelor și impozitelor locale, adoptată luni, 7 ianuarie 2013, în ședință publică, va fi atacată în contencios administratv de către consilierii municipali ai PNL.

Anunțul a fost făcut de consilierul liberal Simone Albani (FOTO) pentru ziarulunirea.ro, la doar câteva ore de la închierea ședinței aleșilor locali. Motivația contestării în justiție a actului normativ ar fi faptul că reprezentanții Primăririei Alba Iulia nu au pus consilierilor la dispoziție documentația pentru acest proiect de hotărâre, care a fost scos pe masă și supus la vot  “în ultimul moment”.

Astfel că aleșii locali nu ar putut să studieze prevederile hotărârii și să voteze informați, așa cum este normal.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Este inadmisibil ca o decizie atât de importantă pentru albaiulieni să se facă în acest mod. Este o penalizare pentru albaiulieni, pentru că au votat masiv USL-ul la ultimele alegeri!”, a mai spus Simone Albani.

Au votat pentru majorarea impozitelor locale cei 10 consilieri PDL – Raul Sebastian Tudoraşcu, Ioan Bogăţan, Marius Adrian Costinaş, Aurel Crişan, Viorel Iulius Domuţa, Mircea Ludoşan, Cornel Sandu, Pavel Popa, Marius Gheorghe Presecan, Paul Voicu; 3 din cei 4 consilieri PSD – Dimitrie Horaţiu Clepan, Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea; 2 aleși din partea PPDD – Dorin Iustin Pocol și viceprimarul Pavel Dorin Şerdean și unul din partea PNL Vasile Petric.

Au votat împotrivă sau s-au abținut: liberalii Gabriel Codru Pleşa, Simone Albani, Rareş Remus Buglea, Daniel Liviu Zdrânc și Vasile Crişan de la PSD.

Legat de alegerea diferită a colegului  Vasile Petric(consilier PNL), Simone Albani a precizat că din cauza confuziei create la momentul supunerii la vot a proiectului de hotărâre, colegul lor ar fi ridicat mâna crezând că se abține, când de fapt a votat “pentru”.

Șansele ca Hotărârea adoptată astăzi de CL Alba Iulia cu majoritate legală să fie anulată în justiție sunt extrem de mici, dacă nu chiar inexistente.

Context

Unele primării din ţară au hotărât majorarea taxelor, impozitelor şi tarifelor locale începând cu 1 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial în 28 decembrie.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astăzi că autorităţile locale au obligaţia să pună în aplicare Hotărârea de Guvern prin care nivelul taxelor locale a fost crescut cu 16%, urmând ca o viitoare Ordonanţă să dea posibilitatea ca administraţiile locale să decidă dacă vor creşte sau nu taxele pentru anul 2013.

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc acuză guvernanții pentru confuzia creată în legătură cu acest subiect. „Premierul Victor Ponta arăta, în 12 decembrie, că autorităţile locale vor putea să actualizeze taxele şi impozitele locale cu rata inflaţiei şi că nu va fi vorba despre o obligativitate. Noi, la Cluj-Napoca, pe baza promisiunilor guvernaţilor că va apărea ordonanţa, am încasat în primele zile ale anului 2013 taxe locale la nivelul anului 2012. A trecut 4 ianuarie şi nimeni nu a mai suflat nicio vorbă, iar ordonanţa promisă nu a apărut”, a declarat Emil Boc. Acesta a mai spus, că dacă nu va apărea ordonanţa prin care autorităţile locale să poată decide dacă măresc sau nu dările, va convoca, la sfârşitul săptămânii, CL Cluj-Napoca pentru indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută. Astfel, cei circa 5.000 de clujeni care au plătit în 3 şi 4 ianuarie dările locale vor fi chemaţi, să achite restul de plată.”Sper, totuşi, ca guvernanţii să se ţină de cuvânt”, a conchis Boc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel: Locul 3 la Crosul Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel, care a obținut locul 3 la Crosul Unirii, într-o postare pe pagina de Facebook. 

Potrivit lui Florin Roman, Ion Dumitrel este un impătimit al sportului și alearga zilnic mai mulți kilometri. De asemenea, în tinerețe, președintele CJ Alba ar fi fost unul dintre cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Poate nu multă lume știe că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, este un împătimit al sportului și că aleargă aproape zilnic, kilometri buni.

Și poate mult mai putini știu că în tinerețe a fost unul din cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică. Și acum participă ăn special la cursele cu grad mare de dificultate și nu ratează podiumul. Ca și la Crosul Unirii!

Un mare respect pentru el ca om, pentru el ca sportiv, pentru el ca președinte de Consiliu Județean. Baftă în continuare!”, a scris Florjn Roman pe rețeaua de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar românii consideră că au ajuns să trăiască mai greu decât înainte de 1989.

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, 57% dintre respondenți spun că situația generală în țara noastră este mult mai rea decât în perioada comunismului (în 2014, procentul era de 43,5%). Creșterile de prețuri la carburanți, la utilități și la produsele de bază, accentuarea inflației sau creșterea ratelor la credite au dus multe dintre familiile din România în pragul sărăciei sau chiar în sărăcie. Scumpirile se țin lanț: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu aproape 40%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%.

Elit - Gustul Desăvârșit

În tot acest timp, Coaliția Sărăciei PNL-PSD a luat măsuri haotice, lipsite de fundament economic, care au agravat și mai mult situația. Creșterile pensiilor, salariilor minime și a alocațiilor sunt de fapt praf în ochi și dovada că Guvernul actual este atât de slab și de incompetent încât nu poate găsi soluțiile pentru a acoperi măcar impactul inflației.

Cum arată „România Educată”, clamată de președintele Klaus Iohannis și pusă pe butuci de incompetenții din PSD și PNL. Zilele trecute am sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cu o Românie care este incapabilă să asigure condiții de viață și educație decente copiilor. Potrivit datelor oficiale Eurostat, în 2021 circa 1,5 milioane de copii din România (41,5%) se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială. În această realitate balcanică, Guvernul PNL – PSD va mări alocațiilor copiilor cu colosala sumă de aproximativ 12 lei, adică echivalentul a 6 covrigi sau a 8 eugenii. Mărirea alocațiilor nu le va ajunge copiilor nici măcar să își cumpere un sandwich sau un caiet studențesc cu 100 de file. Nu mai vorbim de cărți, materiale didactice, haine sau alte lucruri necesare unui copil.

Guvernul nu este în stare să aibă grijă nici de pensionari, iar mărirea anunțată pentru pensii, de 12,5%, nu va acoperi nici măcar impactul inflației. În 2019, PSD promitea că, din 2021, valoarea punctului de pensie va fi de 1.875 de lei. În 2022, PSD promite că, din 2023, valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei, adică cu 90 de lei mai puțin decât valoare cu care îi amăgea în urmă cu 2 ani. Conform prognozei din Octombrie 2022, PIB-ul României va fi de 1552,1 miliarde de lei în 2023. 9,4% din PIB înseamnă 145,9 miliard de lei.

Dacă pensiile speciale rămân la valoarea totală de 12,4 miliarde de lei și anul viitor, fără să fie eliminate, dar și fără să crească, înseamnă că se pot cheltui 133,5 miliarde de lei pe pensiile contributive. Dar Guvernul României își propune să crească pensiile cu doar 12,5%, ceea ce înseamnă o cheltuială anuală de aproximativ 112,5 miliarde de lei. Așadar, rămâne o diferență de 21 de miliarde de lei, ceea ce dovedește că nu pragul de 9,4% din PNRR a stat în calea creșterii mai mari a pensiilor, ci lipsa banilor. 2.000 de lei ar fi putut fi valoarea punctului de pensie și tot nu se atingea pragul de 9,4% din PIB pentru totalul pensiilor.

Românii trebuie să știe adevărul despre acest guvern, un guvern al mincinoșilor, incompetenților și demagogilor. Guvernul PSD – PNL trebuie să plece pentru că este guvernul sărăciei și al scumpirilor!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Peste 365 milioane lei prevăzuți pentru sprijinirea fermierilor afectați de seceta pedologică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Peste 365 milioane lei prevăzuți pentru sprijinirea fermierilor afectați de seceta pedologică

Producătorii agricoli, ce au înființat culturi de toamnă în 2021 și au fost afectați de seceta pedologică, vor fi despăgubiți. PSD consideră necesară compensarea pierderilor înregistrate de producătorii agricoli.

Peste 16.000 de fermieri, din toate zonele țării, care dețin 250.000 de hectare de culturi (calamitate în grade diferite de afectare), vor fi sprijiniți!

Grantul financiar unitar este în cuantum maxim de 1.500 lei/ha aferent unui grad de afectare de 100% care este prevăzut în procesul verbal de constatare și evaluare a pagubelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deputat de Alba,
Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea