Rămâi conectat

Politică Administrație

Silviu Bian era informat despre acţiunile DNA şi ale SRI

Publicat

în

    Silviu Bian, secretarul de stat propulsat de către PDL Alba în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, până în momentul arestării sale pentru luare de mită, cunoştea în detaliu procedurile de investigare, anchetare, urmărire şi interceptare derulate atât de DNA cât şi de SRI.
Dialogurile purtate cu subordonaţii săi, în speţă cu denunţătorul Cristache Ristea, relevă faptul că el era informat atât cu activitatea procurorilor împotriva sa cât şi de posibilele scenarii de urmărie a sa.
BIAN SILVIU (vorbeşte în şoaptă): Mi-a spus cineva că sunt reclamaţii la D.N.A.! Aveţi foarte mare grijă!
RISTEA CRISTACHE: Da.
BIAN SILVIU: Da?
[În continuare, conform imaginilor din mediul ambiental, cei doi ies din instituţie şi continuă dialogul]
RISTEA CRISTACHE: Păi…
BIAN SILVIU: Păi, eu am şi eu prietenii mei. Bineînţeles, că sunt încondeiat şi eu acolo, că vă protejez, că suntem mafioţi, că… Ă… Să vă gândiţi bine cine a făcut-o!
RISTEA CRISTACHE: Dom’le, ce să mai? Nu mai zic nimic! Mă, mă lipsesc şi de proiecte şi de… Da.
BIAN SILVIU [vorbeşte în acelaşi timp cu RISTEA CRISTACHE]: Nu tre să vă speriaţi! Nu mă sperii! …[înjură]… M-a văzut cum vorbesc, ăsta. Ştiţi? Că încerci să-i ajuţi pe gunoaie, că pe GHINDA nu-l suspectez, că e un copil cuminte şi… şi curat şi tot.
RISTEA CRISTACHE: Nu ştiu, eu n-am avut aşa, probleme.
BIAN SILVIU: Păi sper să, să nu bage ăştia în seamă chestia asta, ştiţi?
RISTEA CRISTACHE: Că… Asta de când? De când a apărut al treilea proiect, poate?
BIAN SILVIU: Nu ştiu. Da’ nu!
RISTEA CRISTACHE: Nu ştiu!
BIAN SILVIU: Nu, nu! E legată de, că spune clar, că se iau bani… Auziţi, ce scrie acolo! Că se dau salariile şi că salariile se iau înapoi şi se redistribuie către conducerea agenţiei. Şi-am zis: „Dom’le, eu, eu, oricum… Nici dumneavoastră să n-aveţi acasă nimica! Nici prin calculatoare…
Aşa după cum ziarul nostru a mai scris, se pare că Silviu Bian era informat despre măsurile de supraveghere a sa de către instituţiile statului, astfel că lui i se părea că era mereu cu un pas înaintea acestora. Ca un adevărat profesionist în protecţie contrainformativă, el îşi instruia subordonaţii cum să efectueze toate manevrele de colectare a banilor care trebuiau să-i fie aduşi astfel încât să nu trezească suspiciuni şi nici să nu lase urme care să poată fi folosite împotriva lor.
RISTEA CRISTACHE: Mă surprinde că toţi au câştigat bine, la proiectele astea.
BIAN SILVIU: … (neinteligibil) … Auziţi?
RISTEA CRISTACHE: Dintre ăştia, care au câştigat, nu cred că…
BIAN SILVIU: Ă
RISTEA CRISTACHE: S-ar putea pe de lături, aşa, să fie vreo chestie.
BIAN SILVIU: S-ar putea… Ştiţi ce se-ntâmplă? Ăştia de la S.R.I., de la Braşov, n-au fost pe la dumneavoastră?
(…)
SILVIU BIAN: Da. Deci, domne’ aveţi foarte mare grijă că, de exemplu, uite pe REŢIERU şi pe LUMINIŢA, da’ nu s-o pus ăştia de la, de la S.R.I. sub ascultare acolo, sub supraveghere, O.L.A.F. – ul!
RISTEA CRISTACHE: Da.
Fostul şef al ANOFM Silviu Bian a fost prins în flagrant în urmă cu o lună, în timp ce primea 19.000 de euro de la Cristache Ristea, bani colectaţi de la subordonaţii săi din Râşnov. Bian este acuzat că ar fi primit în total 270.000 euro pentru a le vira subordonaţilor de la Braşov cofinanţarea unor proiecte europene în valoare de 10 milioane de euro.

Ioana PITICARIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare