Silviu Bian declarat incompatibil de ANI – a deţinut simultan funcția de șef al ANOFM și funcția de cenzor la mai multe societăți comerciale
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Silviu Bian, fost președinte al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, în perioada 10 ianuarie 2009 – 17 octombrie 2011, întrucât, în perioada menționată, a deţinut, simultan cu funcția publică, și funcția de cenzor la mai multe societăți comerciale.
”Bian Silviu a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c): funcţia de […] cenzor la societăţile comerciale […]”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Bian Silviu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat transmis de ANI.
Reprezentanții agenției precizează că potrivit legii, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.
De asemenea, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.
Reamintim că Silviu Bian a fost susținut și promovat de PDL Alba și a fost trimis la șefia ANOFM la începutul anului 2010. El a fost reţinut în luna octombrie 2011, de DNA, în urma unui flagrant, pentru luare de mită în formă continuată și a fost eliberarat provizoriu sub control judiciar după 4 luni.
Fostul șef al ANOFM este acuzat că ar fi primit, în mod repetat, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, suma de 101.000 lei şi 22.000 euro de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM, în special de la cei de la Râşnov (Braşov).
În urma judecării dosarului Bian a fost condamnat de Tribunalul București la 9 ani de închisoare însă,ân urma rerculrului formulat, magistrații de la Curtea de Apel București i-au scăzut pedeapsa la 6 ani de închisoare cu executare și confiscarea sumelor de aproximativ 950.000 de lei şi 22.000 de euro.
În acest moment dosarul se află în fază de recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ