Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SIA ameninţă cu plângeri penale împotriva directorilor de şcoli

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 2.500 de cadre didactice din judeţ, membre ale Sindicatului Învăţământ Alba, nu şi-au primit nici până acum fie integral, fie parţial indemnizaţia de concediu, acest fapt fiind contrar prevederilor Codului Muncii, ne-a declarat telefonic prof. Ioan Stanca, preşedintele SIA. Cei mai mulţi dintre angajaţii unităţilor de învăţământ care nu au încasat deloc indemnizaţia de concediu aferentă lunilor iulie şi august se află în zonele Aiud, Întregalde şi Meteş – în total circa 900 de persoane.
Alte aproximativ 1.500 de cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic au primit doar o parte din sumele pe iulie şi august, dar însumate reprezintă, de fapt, în opinia liderului sindical, doar banii pe luna iulie, rămânând practic tot descoperită din acest punct de vedere luna august. În zonele Câmpeni şi Blaj, a spus preşedintele SIA, salariaţii din învăţământ au fost anunţaţi că nu vor vedea indemnizaţia de concediu până în luna septembrie.
Prof. Ioan Stanca a subliniat că va centraliza toate aceste situaţii, iar în luna septembrie va depune plângeri penale împotriva tuturor directorilor care nu au făcut demersurile necesare pentru achitarea indemnizaţiilor de concediu angajaţilor din învăţământ cu 5 zile înainte de plecarea acestora în concediu de odihnă. Potrivit Legii nr. 53/2011 privind Codul Muncii, “indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu”. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea