SIA ameninţă cu plângeri penale împotriva directorilor de şcoli

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Aproximativ 2.500 de cadre didactice din judeţ, membre ale Sindicatului Învăţământ Alba, nu şi-au primit nici până acum fie integral, fie parţial indemnizaţia de concediu, acest fapt fiind contrar prevederilor Codului Muncii, ne-a declarat telefonic prof. Ioan Stanca, preşedintele SIA. Cei mai mulţi dintre angajaţii unităţilor de învăţământ care nu au încasat deloc indemnizaţia de concediu aferentă lunilor iulie şi august se află în zonele Aiud, Întregalde şi Meteş – în total circa 900 de persoane.
Alte aproximativ 1.500 de cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic au primit doar o parte din sumele pe iulie şi august, dar însumate reprezintă, de fapt, în opinia liderului sindical, doar banii pe luna iulie, rămânând practic tot descoperită din acest punct de vedere luna august. În zonele Câmpeni şi Blaj, a spus preşedintele SIA, salariaţii din învăţământ au fost anunţaţi că nu vor vedea indemnizaţia de concediu până în luna septembrie.
Prof. Ioan Stanca a subliniat că va centraliza toate aceste situaţii, iar în luna septembrie va depune plângeri penale împotriva tuturor directorilor care nu au făcut demersurile necesare pentru achitarea indemnizaţiilor de concediu angajaţilor din învăţământ cu 5 zile înainte de plecarea acestora în concediu de odihnă. Potrivit Legii nr. 53/2011 privind Codul Muncii, “indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu”. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

4 Comentarii

Leanu 28 iulie 2011 at 9:11

Ce indemnizatie si ce concediu le trebuie cadrelor didactice acum dupa ce am aflat ,,performantele ,, muncii lor ?!!! . Se poate face o departajare a lor , facand o statistica a rezultatelor elevilor si abia apoi cei cu merite sa-si primeasca drepturile care oricum depasesc posibilitatile de sustinere a unei tari cu un tineret slab educat pentru munca si viata . Dar , unii profesori , vor doar greve si concedii . Povara de a fi dascal e un privilegiu !. Parerea mea!.

Obsservator 28 iulie 2011 at 11:54

„Parerea mea”
Daca ar fi luate in seama „parerile” tuturor juveţilor n-am mai ajunge, nicicand, la nici un rezultat concret.

Leanu 28 iulie 2011 at 12:18

Cine zice , ala e !. Parerea mea !.

Observator 28 iulie 2011 at 19:57

Pentru „sebesan sept” (???)
Doresti cumva SCOALA de tip INCHISOARE? Adica educatie cu forta si cu portile inchise?

Comentariile sunt oprite