Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Şi Cesena a intrat pe fir pentru Fabian Himcinschi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un emisar al clubului de Serie A Cesena, care-l are în vizor pentru sezonul viitor pe Adi Mutu a fost prezent săptămâna trecută la Tg Mureş pentru a-l urmări la lucru pe atacantul albaiulian Fabian Himcinschi, care a impresionat la Europeanul Under 17 din Serbia. Acesta a asistat la întâlnirea de vineri a reprezentativelor de tineret dintre România şi Kazahstan, scor 0-0, buturile „tricolore” ferecate de albaiulianul Dinu Moldovan (Espanyol Barcelona), însă vârful unirist nu a fost inclus în lot la meciul respectiv.
Între timp, FC Unirea şi-a dat acceptul pentru plecarea lui Himcinschi jr la AEK Atena contra sumei de 80.000 euro, plătibilă imediat, în momentul semnării actelor, mutare aşteptată zilele acestea. Transferul în Grecia mai prevede încă 70.000 euro (achitabili în două rate), precum şi 15 la sută dintr-un viitor transfer în contul „alb-negrilor”.
Fabian Himcinschi, cotat drept unul dintre cei mai valoroşi jucători ai naţionalei U17 antrenată de Adrian Văsâi, ales de UEFA în echipa „talentelor” la turneul final din Serbia nu are deocamdată impresar, după ce a fost reziliată înţelegerea cu Cristian Buturugă. De soarta sa şi viitorul transfer se ocupă mai mulţi agenţi, printre care Giovani Becali. Astfel, Cesena, echipă clasată pe locul 15 în recenta stagiune intenţionează să intre în negocieri şi ieri era aşteptată o propunere fermă de 100.000 euro la parafarea documentelor, şi încă pe atât în viitor, când Fabian va fi cooptat în lotul echipei mari din Peninsulă. „Aştept ca lucrurile să se lămurească cât mai repede, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, să mă prezint la debutul pregătirilor la noua echipă. Personal aş prefera AEK, un club serios, acolo aş fi direct la prima echipă şi în plus mi-ar fi mai uşor întrucât am ceva rude în Atena. Despre interesul grupărilor din Serie A, la mine au ajuns doar informaţii colaterale, nimic concret”, a declarat ieri Fabian Himcinschi, tatăl său fiind dat afară săptămâna trecută de FC Unirea pentru că a refuzat să accepte amânarea plăţii restanţelor din campionatul anterior.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea