Rămâi conectat

Actualitate

Serviciul pentru Imigrări Alba: Doi cetăţeni străini, din Republica Moldova, depistaţi cu şedere ilegală în Alba. Au fost obligați să părăsească teritoriul României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii de imigrări din Alba, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 2 cetățeni străini din Republica Moldova care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia au fost obligați, prin decizii de returnare, să părăsească teritoriul României și, totodată, în cazul unuia dintre ei, a fost dispusă măsura interdicției de a intra în țară pe o perioadă de un an de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Alba au desfăşurat, la data de 21 august a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în municipiul Aiud, un bărbat de 44 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Republica Moldova, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit țara și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, în cazul femeii a fost dispusă măsura interdicției de a intra în România pe o perioadă de un an de zile.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, din Alba Iulia, stradaIon I.C. Brătianu, nr.1B, la telefon 0258 810 683, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea