Rămâi conectat

Cultură Educație

Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a anchetat 43 de persoane

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În anul 2010, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost cercetate 43 persoane din care pentru fapte de corupţie, 19. Dintre acestea, 25 sunt cadre M.A.I. (5 cu funcţii de conducere ţi 20 cu funcţii de execuţie). Au fost puse sub învinuire 20 persoane, dintre care 9 funcţionari M.A.I. şi au fost inculpate un număr de 14 persoane (5 persoane pentru fapte de corupţie) dintre care 5 cadre M.A.I.. Unităţile de parchet au emis 4 rechizitorii, dintre care trei de la D.N.A.. Instanţele de judecată au dispus condamnarea a 4 persoane: una la pedeapsa închisorii cu executare şi trei la pedeapsa închisorii cu suspendare.
lPrimul poliţist din judeţul Alba care face închisoare pentru că luat şpagă
În aprilie anul trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia Penală a decis condamnarea unui poliţist rutier din Alba la 2 ani şi jumătate închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă şi potrivit Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului. Din cauza condamnării definitive, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a decis încetarea raporturilor de serviciu cu ofiţerul în cauză, acesta fiind destituit din poliţie.
În prezent, poliţistul este încarcerat şi execută pedeapsa la Penitenciarul din Aiud. Decizia ÎCCJ este o premieră, deoarece acesta este primul poliţist din judeţ care face închisoare pentru fapte de corupţie.
lDacă vă cer şpagă, aveţi curaj şi spuneţi-o!
În vederea realizării obiectivelor de prevenire şi combatere a corupţiei, Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba încurajează cetăţenii să sesizeze faptele de corupţie comise de către personalul M.A.I. (poliţişti şi funcţionari publici). Persoanele interesate se pot prezenta zilnic, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, str. Andrei Mureşanu, nr. 2, jud. Alba sau la biroul amenajat în sediul Instituţiei Prefectului Alba, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12.00-15.00.
Totodată, cetăţenii pot sesiza fapte de corupţie la linia telefonică gratuită anticorupţie a DGA – 0800. 806.806, la numărul de telefon 0258/ 806.161 int. 20229, cât şi la numerele 0734774736, 0741188492, 0745612374.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea