Serviciile medicale de bază: până la 39 de ani, o vizită obligatorie la medic la trei ani, după 40 de ani, prezenţa anuală

Guvernul a aprobat pachetul de servicii medicale de bază, care va intra în vigoare la 1 iunie. Potrivit noilor reglementări, pacienţii asimptomatici de până la 39 de ani  – o vizită obligatorie la medicul de familie cel puţin o dată la trei ani, iar după 40 de ani, prezenţa anuală la medicul de familie.

Pacienţii vor putea face unele investigaţii în ambulatoriul de specialitate, fără să mai fie nevoiţi să se interneze. În pachetul de bază se regăsesc şi servicii de medicină dentară.

Un rol important îl va avea prevenţia, astfel că vizita la medicul de familie va fi obligatorie chiar şi pentru cei care nu dau semne de boală, a precizat ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu.. Pachetul de bază mai cuprinde consultaţii de monitorizare a bolilor cronice cu impact major în rândul populaţiei, precum cele cardiovasculare, diabetul de tip 2 sau astmul bronşic. Pentru supravegherea gravidei, se introduce testarea pentru hepatită virală B şi C.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...