Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Servicii sociale standard în localităţile membre ale Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ieri, la doar o zi după lansarea strategiei serviciilor sociale pe termen mediu şi lung pentru localităţile membre ale AIDA, a avut loc lansarea Manualului de Bune Practici Sociale, cea de-a patra componentă a  proiectului „Strategia de Dezvoltare Socială a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia”. Manualul este un instrument de lucru util pentru toţi cei care lucrează în serviciul social, conţinând informaţi practice structurate pe diferite tipuri de beneficiari, clarificări, diverse proceduri standardizate şi recomandări privind modul de lucru, legislaţie etc. Valentin Vladu, coordonatorul echipei de editare a manualului afirmă că lucrarea contribuie la umplerea unui gol în literatura de specialitate contribuind la uniformizarea serviciilor sociale oferite de diverşi furnizori. Sigur că există o legislaţie în materie, dar interpretarea ei este de multe ori la latitudinea furnizorului de servicii sociale. Cu acest manual la îndemână se face un mare pas înainte spre standardizarea acestor servicii. Lucrul este important pentru că vorbim de servicii sociale strict şi nu şi de prestaţiile sociale. Acestea din urmă sunt standardizate prin lege şi prin natura lor: sume de bani alocate diferitelor categorii în nevoie. În cazul serviciilor sociale vorbim însă de asistenţă specializată profesionistă, beneficiarii nu văd niciun leu, ci se plătesc serviciile.
Proiectul în cadrul căruia a fost elaborat manualul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea capacităţii Administrative, cu o valoare eligibilă de 800.515 lei. (A.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea