Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Servicii pentru sterilizarea câinilor comuni și metiși, cu stăpân, din Alba Iulia: Proiectul a lansat achiziția pentru organizarea unei noi campanii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Servicii pentru sterilizarea câinilor comuni și metiși, cu stăpân, din Alba Iulia: Proiectul a lansat achiziția pentru organizarea unei noi campanii

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o achiziție publică pentru sterilizarea câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune și a metișilor aflați pe raza municipiului Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scopul achiziției directe a acestor servicii il constituie reducerea numărului de câini abandonați, ameliorarea sănătății si bunăstării câinilor, stoparea înmulțirii necontrolate a câiinilor de rasa comună, prevenirea abandonului și a pierderii câinilor, reducerea apariției rabiei și a altor zoonoze, reducerea riscurilor sănătății oamenilor, prevenirea agresivității asupra oamenilor și animalelor precum și reducerea comerțului ilegal și a traficului cu animale.

Serviciile achiziționate presupun următorul ciclu de acțiuni:

– Sterilizarea (castrarea masculi),
– Sterilizarea (ovariohisterectomie femele),
– Completarea documentelor cerute de legislația in vigoare, precum si a proceselor verbale privind activitatea zilnica, – întocmirea lunara a situațiilor de plată.

Factura va fi însoțită de un centralizator și bonurile de ordine/sterilizare în original, având înscrise toate informațiile solicitate de formular. Bonurile de ordine/sterilizare incomplete vor fi refuzate la plată.

Sterilizarea câinilor cu stăpân:

1. Prestatorul are obligația sa sterilizeze câinii de rasa comuna sau metișii acestora Sterilizarea câinilor de rasa comuna sau metișilor, se va realiza astfel:
a) femelele la vârsta de 4-6 luni
b) masculii la vârsta de 6-8 luni.

Sterilizarea se va realiza prin orhidectomie pentru masculi si ovariohisterectomie pentru femele.

Efectuarea operațiunii de sterilizare este consemnata in carnetele de sanatate ale câinilor si in Registrul de evidenta a câinilor de către medicii veterinari de libera practica, organizați in condițiile legii. Se interzice sterilizarea câinilor de rasa comuna sau a metișilor acestora a căror stare de sanatate nu permite efectuarea respectivei operații medicale, precum si a câinilor utilitari.

Motivele medicale ale exceptării câinilor de la sterilizare trebuie menționate de medicul veterinar de libera practica, organizat in condițiile legii, in carnetul de sanatate al câinelui si in Registrul de evidenta a câinilor cu stapan. In carnetele de sanatate ale câinilor este obligatorie consemnarea numărului microcipului, a sterilizării, in cazul câinilor de rasa comuna si a metișilor acestora, iar in cazul celor exceptați de la sterilizare, motivele medicale ale exceptării câinilor de la sterilizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea