Rămâi conectat

Ştirea zilei

Servicii de proiectare a scării de evacuare a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: Licitația de 34.500 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Spitalul de Urgență Alba, a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru obiectivul de investiții: „Construire scară exterioară de evacuare la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia”. Valoarea totală estimată este de 34.500, fără TVA.

Spitalul de urgență Alba urmărește asigurarea de servicii medicale de calitate, comparabile cu serviciile oferite în unitățile similare din Uniunea Europeană.
• respectarea dreptului la ocrotirea sănătății
• garantarea calității și siguranței actului medical
• creșterea numărului de servicii de prevenție
• asigurarea accesibilității la servicii
• aprecierea competențelor profesionale și încurajarea dezvoltării lor

În strategia de dezvoltare a Spitalului de Urgență Albă se pune accent pe creşterea accesibilităţii la servicii, creşterea calităţii actului medical, corelarea cererii şi nevoilor de servicii ale populaţiei cu oferta de servicii a spitalului În structura spitalului funcţionează cabinete de specialitate în toate specialităţile pentru asigurarea asistenţei medicale pacienţilor.

Electrica Furnizare Discount

Obiectivul proiectului este de asigurarea asigurarea lungimii cailor de evacuare din clădire impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare.

Spitalul Judetea de Urgență Albă Iulia reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Albă, pusă în funcțiune în anul 1973 în baza Decretului nr.296/1973, asigurând asistență medicală de specialitate pentru 66.701 de locuitori din municipiul Albă Iulia, respectiv pentru peste 335.875 de locuitori ai județului, îndeplinind totodată și funcția de spital de urgență. Spitalul a fost pus în funcțiune în anul 1973.

Obiectivul proiectului este asigurarea lungimii cailor de evacuare din clădire impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare.

Prin realizarea obiectivului se va asigura lungimea cailor de evacuare din clădire să fie conform normativelor de securitate la incendiu în vigoare astfel încât evacuarea în caz de incendiu să se facă în siguranță.

Infrastructură:

  • Construcția va avea fundații izolate tip cuzineți și talpa armată, cuzinetii fiind legați la partea superioară cu grinzi de fundare pe direcția transversală.
  • Cota de fundare se va identifica în momentul realizării sapaturii sau printr-un sondaj.
  • Cota de fundare va fi aceeași cu cota de fundare a clădirii existente. În proiect s-au estimat niște dimensiuni referitoare la gabaritul fundațiilor existente.
  • Prinderea stâlpilor metalici la nivelul fundațiilor este o prindere rigidă.
  • Șuruburile de ancoraj se vor monta înainte de betonarea cuzineților.
  • Dimensiunile elementor inftrastructurii sunt următoarele: cuzineți 70x70x100, tălpi armate
    120x120x40, bloc de fundare 120×120, grinzi de fundare 30×45 realizate din beton C16/20.
  • Umpluturile se vor realiza din materialul stabilizat cu var.
  • La exterior se vor realiza trotuare de garda având pantă 2% și rigolă de scurgere.
Publicitate

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Publicat

în

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Un jaf ca în filme a scos la iveală o poveste mai spectaculoasă decât că hoții au intrat într-o casă de bogat două nopți la rând. Mai întâi au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei, scrie antena3.ro

În total, o pagubă de circa 500.000 de euro. Ce poate fi mai tare decât faptul că păgubitul era șeful fiscului din zona respectivă.

Este vorba despre Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012. Şi pe lângă faptul că avea în casă 500.000 de euro și a fost jefuit în timp ce se afla într-o vacanță exotică în Thailanda, bugetar de viață, povestea devine chiar și mai spumoasă.

Electrica Furnizare Discount

Cum au ajuns hoții să-l jefuiescă?
Unul dintre hoți era la o sală de jocuri și a pierdut banii la păcănele. A încercat să se împrumute, dar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului.

Nu i s-a apărută o glumă și l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care, surpriză, nu l-a ignorat, nici măcar nu i-a zis: „du-te domne’ de aici că nu mă ocup eu de aşa ceva”, adică să dea bani cu împrumut.

Nu. I-a zis că nu poate în momentul acela pentru că este plecat din țară. Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro.

Au intrat în noaptea, au luat dintr-un mic seif mobil dintr-un dormitor vreo 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. Apoi s-au întors în noaptea următoare cu o dubiță și au dat marea lovitură.

Au luat cu totul un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului.

Aşa au fost Identificați hoții care, la începutul lunii august, au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

În urma scandalului, Lupașc a fost demis și abia apoi s-a sesizat şi ANI care a constatat într-un final că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Oricât de spectaculoasă ar fi această poveste a jafului şi a lui Petru Lupașc cu siguranță nu este una singulară, de bugetari cu mega avere eventuală făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze.

sursa: replicaonline.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

O clasă întreagă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID

Publicat

în

O clasă întreagă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID

O nouă clasă din județul Alba va trece în sistemul online de predare,  din cauza unui elev testat pozitiv cu COVID-19.

Este vorba de o clasa de a X-a de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, județul Alba.

La solicitarea ZiarulUnirea.ro directorul instituției de învătământ, Cerbu Valer, ne-a confirmat că începând de mâine elevii clasei vor trece în sistemul de învățământ online.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare