Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de urgență.

Astfel, pentru ca bucuria Sfintelor Sărbătorilor Pascale sa nu fie umbrită de incidente neașteptate reamintim cetățenilor necesitatea respectării unor măsuri unor masuri simple atât pe timpul slujbelor religioase, cât și în locuințe:

Credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea acestora de icoane sau obiecte de decor care ar putea lua foc.

Citește și: Foto Video | A început distribuirea Sfintelor Paști la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Coadă imensă

La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor, perdelelor sau a altor textile. Lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate și se va evita deplasarea cu acestea în autovehicule.

Lumânările sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent. O atenție sporită va fi acordată și persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, pentru a preîntâmpina situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Parcarea autovehiculelor în apropierea bisericilor, se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și să nu fie împiedicat accesul la hidranții exteriori de incendiu.

Asigurarea climatului de securitate pentru cetățeni și furnizarea serviciilor de calitate la solicitările de sprijin primite din partea celor aflați în dificultate rămân obiectivele prioritare ale pompierilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

27 mai 2024 | ”Drumul lui Făt Frumos” ajunge la Sebeș: Spectacole inspirate din basmele românești, cu actorul Marian Râlea, în Parcul Tineretului

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 mai 2024 | ”Drumul lui Făt Frumos” ajunge la Sebeș: Spectacole inspirate din basmele românești, cu actorul Marian Râlea, în Parcul Tineretului ”Drumul lui Făt Frumos” ajunge  luni 27 mai 2024, la Sebeș. Spectacole inspirate din basmele românești, cu actorul Marian Râlea, vor avea loc în Parcul Tineretului din municipiu. Până vor fi gata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea