Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentință definitivă pentru atacatorul din M-uri care a îngrozit Alba Iulia: 6 ani de închisoare cu executare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sentință definitivă pentru atacatorul din M-uri care a îngrozit Alba Iulia: 6 ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care a fost judecat recidivistul din Alba Iulia care a tâlhărit cu bestialitate o tânără în scara unui bloc din oraş. Drăgoi Nicolae, eliberat mai devreme din penitenciar prin recurs compensatoriu, va sta 6 ani la închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul procurorilor şi al tinerei tâlhărite şi a decis majorarea pedepsei de la 4 ani la 6 ani de închisoare.

”Desfiinţează sentinţa penală atacată numai în ce priveşte individualizarea judiciară a pedepsei principale aplicate inculpatului Drăgoi Nicolae Tiberiu pentru infracţiunea dedusă judecăţii, pe care o majorează de la 4 ani la 6 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Drăgoi Nicolae Tiberiu împotriva aceleiaşi sentinţe penale. În baza art. 72 C.pen. deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Drăgoi Nicolae Tiberiu durata reţinerii şi a arestării preventive începând cu data de 20.11.2018 la 25.07.2019”, se precizează în minuta sentinţei de la Curtea de Apel, din 25 august 2017.

Bărbatul a mai fost obligat să plătească 5.000 de lei către tânăra pe care a tâlhărit-o. Persoana vătămată, tânăra Sava Denisa Raluca, în vârstă de 20 de ani, s-a constituit parte civilă şi a solicitat de la agresor daune morale în valoare de 70.000 de lei. Bărbatul în vârstă de 33 de ani fost trimis în judecată de procurori pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, în 12 decembrie 2018. Agresiunea a avut loc în 17 noiembrie 2018, în scara unui bloc din Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, inculpatul i-a aplicat cu brutalitate victimei în vârstă de 20 ani o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa. I-a sustras tinerei telefonul mobil şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei.

Drăgoi Nicolae a fost prins după 2 zile, în 19 noiembrie, după ce în mediul online a apărut un video şocant, care surprinde momentul agresiunii. Reţinerea acestuia s-a produs după circa 3 ore de la apariţia filmului video. Ulterior acesta a fost arestat preventiv. Denisa Sava a ajuns după câteva ore de la comiterea agresiunii la spital, fără să îşi mai amintească ce s-a întâmplat în ziua respectivă.

A fost internată timp de câteva zile. Magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, care l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, a precizat în motivare că bărbatul ”a acţionat cu intenţie directă calificată prin scop deoarece a avut reprezentarea consecinţelor faptei sale, iar din ansamblul probator administrat în cauză rezultă că nu doar a prevăzut rezultatele socialmente periculoase ale faptei, dar a şi urmărit producerea prejudiciului şi vătămarea victimei pentru a anihila o eventuală opoziţie a acesteia”. ”Modalitatea concretă în care a fost săvârşită fapta, respectiv în timpul nopţii, atrage încadrarea juridică în forma calificată a infracţiunii de tâlhărie, deoarece în data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, întunericul luase pe deplin locul luminii, fiind după trecerea la ora de iarnă. Inculpatul a săvârşit fapta în stare de recidivă postexecutorie, în raport cu condamnarea la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 2 luni închisoare, definitivă prin decizia penală nr. 1135/A din 03.12.2015 a Curţii de Apel Alba Iulia, din a cărei executare a fost eliberat la termen la data de 15.09.2018, însă termenul de reabilitare a inculpatului nu era împlinit la data comiterii faptei din prezenta cauză”, se mai susţine în motivare.

Drăgoi Nicolae a beneficiat de o reducere cu circa 8 luni a pedepsei ca urmare a legii privind recursul compensatoriu. Acesta a fost condamnat, în trecut, în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare.

Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna.

Bărbatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15 septembrie 2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea