Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentință de condamnare, ANULATĂ de Curtea de Apel Alba Iulia: O femeie, acuzată de șantajul unei judecătoare

Publicat

în

Sentință de condamnare, ANULATĂ de Curtea de Apel Alba Iulia: O femeie, acuzată de șantajul unei judecătoare

O sentință pronunțată de către Judecătoria Alba Iulia a fost anulată de Curtea de Apel Alba Iulia, în luna iulie a anului 2019 într-un dosar în care a fost trimisă în judecată o femeie acuzată de șantajul unei judecătoare, pe care a convins-o să îi transfere în cont 38.000 de euro.

Magdolna Cecilia Eross o femeie condamnată în iulie 2019, în lipsă, la trei ani de închisoare cu executare pentru că a şantajat o judecătoare, a obţinut anularea sentinţei demonstrând că în timpul procesului în care a fost judecată în lipsă nu a fost citată legal şi nu i s-a comunicat sentinţa în baza căreia a fost emis pe numele său un mandat de arestare.

Electrica Furnizare Discount

Povestea acestui caz începe în 2012, când o femeie (judecătoare) a început să corespondeze cu un „clarvăzător”. Pentru că bărbatul i-a dat detalii despre divorţul părinţilor săi, despre care nu discutaseră anterior, femeia a fost convinsă că stă de vorbă cu un „clarvăzător”.

Pe acest fond, „clarvăzătorul” i-a cerut victimei să depună bani la două biserici, astfel încât copilul ei să fie ferit de suferinţe în cazul unui divorţ al bunicii. Banii ce urmau a fi depuşi la biserici, 2.000 de euro, au fost transferaţi în contul lui Magdolna Cecilia Eross, „asistenta” clarvăzătorului.

După ce „clarvăzătorul” ar fi suferit un accident în urma căruia a murit, „asistenta” a convins-o pe judecătoare să îi transfere în total suma de 38.000 de euro, pentru o parte din sumă fiind luat un credit bancar.

„În perioada octombrie – noiembrie 2014, profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate, inculpata E. M. C. i-a prezentat acesteia, prin intermediul email-urilor, diverse scenarii implicând copiii lor, în sensul producerii unor consecinţe grave pentru aceştia, cu referire chiar la decesul lor, fapt ce a condus la remiterea în mai multe tranşe a sumei de 38.000 euro, pentru a nu se produce cele prezise.

Astfel, în luna octombrie 2014, persoana vătămată a primit un e-mail semnat, în care i se comunica că au expirat cele 90 de zile de la primul e-mail transmis şi va începe războiul împotriva sa şi a fiului ei. Inculpata s-a declarat ,«asistenta domnului I. până la moartea sa», moarte care a survenit în timpul călătoriei acestuia spre Sibiu”, se precizează în hotărârea de la Judecătoria Alba Iulia.

Condamnarea

Ancheta a fost finalizată în 2017, iar dosarul a fost trimis în judecată la Judecătoria Alba Iulia. Aici, inculpata a fost condamnată, în iulie 2019, la trei ani de închisoare cu executare, în lipsă. Avocatul desemnat din oficiu nu a contestat probele, iar instanţa nu a considerat necesar să readministreze probele, asumându-şi acuzaţiile din rechizitoriu.

În urma condamnării la închisoare cu executare, pe numele femeii condamnate a fost emis un mandat de executare a pedepsei, condamnata fiind dată în urmărire internaţională. De asemenea, pe numele condamnatei a fost emis şi un mandat european de arestare.

În 25 august 2021, Magdolna Cecilia Eross a fost arestată pe baza mandatului european de arestare, în Croaţia. După arestare, femeia a formulat apel împotriva sentinţei de condamnare pronunţate de Judecătoria Alba-Iulia, arătând că nu a avut cunoştinţă că faţă de ea se desfăşoară un proces penal, nefiindu-i adusă la cunoştinţă învinuirea nici în faza de urmărire penală şi fiind trimisă în judecată în lipsă, fiind privată astfel de dreptul la un proces echitabil şi de dreptul la apărare.

Mai mult decât atât, Magdolna Cecilia Eross a arătat că nu a ştiut că pe numele său a fost pronunţată o condamnare, sentinţa prin care a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare nefiindu-i comunicată până la momentul arestării. Femeia a mai cerut să fie readministrate probele, iar în cazul în care va fi găsită vinovată să i se dea posibilitatea să achite prejudiciul astfel încât, neavând antecedente penale, să poată beneficia de o pedeapsă cu suspendare.

Procesul se reia de la zero

Curtea de Apel a admis apelul condamnatei arătând că „nu există la dosar dovada comunicării sentinţei primei instanţe, inculpata menţionând că numărul sentinţei de condamnare (nu şi conţinutul efectiv al acesteia) şi al dosarului penal aferent i-au fost aduse la cunoştinţă cu ocazia arestării în Croaţia în baza mandatului european de arestare”.

„Inculpata nu a fost niciodată prezentă în faţa autorităţilor judiciare şi nu a dat declaraţii cu privire la fapta pentru care a fost trimisă în judecată, lipsind pe tot parcursul procesului penal, iar citaţiile emise la adresele sus-menţionate nu au fost niciodată înmânate personal acesteia, din actele şi piesele dosarului de faţă reieşind că pe parcursul urmăririi penale şi al judecării cauzei în primă instanţă inculpata nu s-a aflat niciodată în România sau Ungaria, unde a fost citată, existând indicii că încă din luna mai 2016 inculpata era plecată din Ungaria în Germania, pentru a urma tratament medical, ulterior, conform celor învederate instanţei de apel de către apărătorul ales, stabilindu-se din anul 2017 în Croaţia împreună cu soţul său, care era înregistrat în evidenţele oficiale ale acestui stat şi unde în august 2021 a şi fost identificată şi apoi arestată în baza mandatului european de arestare”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia.

Considerând că „judecata a avut loc în lipsa inculpatei care nu a fost legal citată”, Curtea de Apel a anulat sentinţa Judecătoriei Alba Iulia şi a dispus reluarea procesului de la zero. „Va dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei apelante de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.437/2019 emis de Judecătoria Alba-Iulia, în situaţia în care acest mandat a fost pus în executare la data pronunţării prezentei decizii”, a mai decis Curtea de Apel Alba-Iulia în sentinţa definitivă pronunţată în 5 noiembrie.

Publicitate

Ştirea zilei

Noi dotări pentru grădinița și creșa „Prichindel”, din Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 40.000 de lei

Publicat

în

Noi dotări pentru grădinița și creșa „Prichindel”, din Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 40.000 de lei

Primăria Orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul proiectului „Furnizare dotări in cadrul proiectului „Reparație capitală gradiniță și creșă Prichindel, orașul Cugir”. Valoarea totală estimată a contractului este de 43.557,70 lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de acoperire cu servicii educaţionale în oraşul Cugir. Scopul proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării grădiniţei şi creşei Prichindel.

Electrica Furnizare Discount

Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format din familii tinere cu, copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani, care vor avea posibilitatea de a-şi încredinţa copilul unui mediu care să le ofere siguranţă şi educaţie.

În mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de condiţii educaţionale de o calitate ridicata pentru viitoarele generaţii de copii.

Odată cu realizarea măsurilor de reabilitare, modernizare si dotare a Grădiniţei şi Creşei Prichindel Cugir, instituţia de învăţământ va putea funcţiona conform normelor şi a legislaţiei în vigoare. Crearea unei zone de creşă ce poate funcţiona independent de grădiniţă va contribuie la diversificarea serviciilor educaţionale la nivel local, ceea ce va conduce la o creştere semnificativă a numărului de părinţi care se vor adresa unităţii şcolare. Instituţia de învăţământ va asigura un mediu ofertant cultural şi educativ propice pentru dezvoltarea armonioasă şi echilibrată a copiilor de la vârste fragede.

Achiziţia pentru furnizarea dotărilor pentru obiectivul de investiţii „Reparaţie capitala Grădiniţă si Cresa Prichindel, oraşul Cugir” este parte integranta din proiectul finanţai prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala.

Produse solicitate:
LOT 1 Dotări mobilier pentru grădiniță și creșă U.M. Cantitate Termen maxim de livrare (zile)
1 Dulap depozitare lucruri personale buc 10 60
2 Dulap cu geam pentru medicamente buc 1 60
3 Pat alb cu grilaj și saltea buc 2 60
4 Pat cu saltea pentru cabinet medical buc 1 60
LOT 2 Dotări electrocasnice U.M. Cantitate Termen maxim de livrare (zile)
1 Uscător rufe profesional buc 2 60
2 Stație de călcat profesională buc 2 60
3 Aspirator profesional buc 7 60
4 Masă de călcat profesională buc 2 60
5 Mașină de spălat haine profesională buc 2 60

Citește mai mult

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL 6 decembrie| 803 de cazuri COVID-19 și 54 decese înregistrate în România, în 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL 6 decembrie| 803 de cazuri COVID-19 și 54 decese înregistrate în România, în 24 de ore

Autorităţile au anunţat datele parțiale privind infectările şi decesele din ultimele 24 de ore, cauzate de COVID-19.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 54 de decese. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT neobișnuit: Un șofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion ce a aterizat forțat pe o autostradă din Germania

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT neobișnuit: Un șofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion ce a aterizat forțat pe o autostradă din Germania

Din cauza unor probleme tehnice, pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze, sâmbătă, pe o autostradă din Germania. Imediat după aterizare, aparatul de zbor a fost lovit de un camion, condus de un șofer român, care nu a reușit să frâneze la timp, relatează cotidianul regional Frankfurter Neue Presse.

Secția de poliție Waldfischbach-Burgalben a primit în jurul orei 12 un apel în care se spunea că un camion și un avion cu elice s-au izbit unul de celălalt pe A62, lângă Hoheneid. Potrivit poliției, se pare că motorul avionului cedase în timpul unui zbor din Franța spre Saxonia Inferioară.

Electrica Furnizare Discount

Pilotul în vârstă de 72 de ani a decis atunci să facă o aterizare de urgență pe carosabilul podului Schwarzbachtal, înalt de 100 de metri. Când micul avion a aterizat pe autostrada de la nord de Pirmasens, șoferul camionului nu a putut să frâneze la timp și s-a ciocnit de partea din față a avionului. Potrivit poliției, pilotul a suferit doar răni ușoare.

Șoferul român al camionului a scăpat fără răni, scrie Bild. Camionul și avionul sunt grav avariate. Polițiștii estimează prejudiciul la aproximativ 60.000 de euro.

După accident, autostrada a fost închisă pentru cercetări și lucrări de curățenie de către pompieri, până la începutul serii. După ce combustibilul a fost scos din rezervorul aeronavei, aceasta a fost parțial demontată pentru a putea fi luată de pe șosea. În investigații este implicată și Agenția Federală pentru Controlul Traficului Aerian.

sursa: libertatea.ro , fotografie : captură de ecran

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare