Rămâi conectat

Actualitate

Senatorul Daniel Zamfir, la Alba Iulia: Introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri, în programul viitorului Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Senatorul Daniel Zamfir, la Alba Iulia: Introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri, în programul viitorului Guvern

Într-o conferință de presă susținută vineri, 21 aprilie, la Alba Iulia, senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat că social-democrații susţin impozitarea pe cifra de afaceri, măsură care ar urma să se regăsească în programul de guvernare pe care preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, îl va prezenta după preluarea funcţiei de premier.

„Vreau să anunţ aici, în premieră, (…), că la nivelul Partidului Social Democrat această decizie (impozit de 1% din cifra de afaceri – n.r.) va fi una care se va regăsi în programul de guvernare pe care preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, îl va prezenta imediat după preluarea funcţiei de prim ministru. PSD, repet, susţine impozitarea pe cifra de afaceri. Este, până la urmă, un mecanism care aduce o echitate în materie de impozitare, întrucât 1% pe cifra de afaceri, această cotă de impozit, o plătesc IMM-urile, cele care desfăşoară activităţi de producţie şi nu numai, se încadrează în cifră de afaceri de 500.000 de euro”, a declarat Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economice din Senatul României.

Cu ochii pe multinaționale

Potrivit acestuia, impozitarea cu 1% va aduce un echilibru în mecanismul de impozitare, întrucât, a spus el, marile corporaţii multinaţionale, prin „mecanismul de optimizare fiscală, transferă o mare parte a profitului în paradisuri fiscale”, iar „aici, unde fac profitul, rămâne o foarte mică sumă de impozitat, ceea ce este absolut incorect”.

„Ceea ce vrem să facem cu acest mecanism de impozitare, aducem un echilibru între ceea ce plătesc companiile româneşti şi ceea ce ar trebui să plătească şi marile companii multinaţionale, care activează şi care fac profit în România”, a adăugat Daniel Zamfir.
Sub umbrela UE

Senatorul PSD a opinat că a plăti impozit acolo unde faci profitul este şi fundamentul care a stat la bază atunci când Uniunea Europeană a emis Directiva 1164, prin care a decis ca companiile multinaţionale să plătească impozitul acolo unde fac profit.

„A nu se înţelege că acest mecanism de impozitare este un mod de a supraimpozita sau de a pedepsi în vreun fel companiile multinaţionale. În niciun caz. Este, până la urmă, în spiritul Directivei europene care spune exact acest lucru: companiile trebuie să-şi plătească impozitele acolo unde fac profitul. Dar, înainte de orice, este un mod de a aduce echitate în mecanismul de impozitare. Asta este dorinţa PSD, cu care, evident, vom merge în coaliţie. Decizia va fi luată împreună cu PNL, sper din suflet ca, aici, PNL să nu mai şovăie”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul PSD şi-a exprimat convingerea că prin acest tip de impozitare, care „va fi mult mai uşor de controlat”, bugetul statului va fi „cu mult mai corect alimentat şi sumele vor fi consistente în comparaţie cu situaţia de acum”.

El a conchis că această măsură va aduce un echilibru între ceea ce plătesc, ca impozit, companiile româneşti şi multinaţionalele care, a spus parlamentarul social-democrat,”bineînţeles, sunt binevenite în România”.

Potrivit acestuia, măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii Un program inițiat de stat ar putea să vină în sprijinul oamenilor care stau la curte. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre proiect și cum ar putea românii să intre în posesia voucherelor în valoare de 10.000 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea