Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Senatorul Călin Matieș, obligat de Judecătoria Alba Iulia să plăteasca 15.000 de lei daune morale primarului Gabriel Pleșa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul Călin Matieș, obligat de Judecătoria Alba Iulia să plăteasca 15.000 de lei daune morale primarului Gabriel Pleșa

Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș, a pierdut în prima instanță procesul pentru calomnie, intentat de primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CITEȘTE ȘI: Gabriel Pleșa l-a dat în judecată pe Călin Matieș pentru CALOMNIE: Daune însemnate, cerute în instanță

Decizia a fost dată la Judecătoria Alba Iulia, în cursul zilei de vineri, 24 iunie. În urma acestei hotărâri, Călin Matieș a fost obligat la plata sumei de 15.000 de lei daune morale către primarul Pleșa și la publicarea, pe cheltuiala sa a textului hotărârii judecătoreşti, atât în ediţia print a cotidianului local Ziarul Unirea, cât şi în online.

Procesul a venit în urma unui comunicat de presă al senatorului Călin Matieș, în care îl acuza pe primarul Gabriel Pleșa că firmele familiei acestui decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc, edilul municipiului Alba Iulia l-a acționat în judecată.

Gabriel Pleșa a cerut în instanță daune de 100.000 de lei, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în data de 3 decembrie 2021.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenţii civile – daune morale formulată de către reclamantul PLEŞA GABRIEL CODRU, cu domiciliul în …, în contradictoriu cu pârâtul MATIEŞ CĂLIN GHEORGHE, cu domiciliul în …, şi în consecinţă: Constată că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin difiuzarea în spaţiul public a unui material cuprinzând afirmaţii denigratoare.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 15.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât. Obligă pârâtul la publicarea integrală, pe cheltuiala sa, a textului hotărârii judecătoreşti, atât în ediţia print a cotidianului local Ziarul Unirea, cât şi în online, pe pagina sa de Facebook – Călin Gheorghe Matieş – senator, precum şi pe site-urile de ştiri abnews.ro, ziarulunirea.ro, alba24.ro, ardeal24.ro şi ziareonline24.ro, în condiţiile tehnice susceptibile pentru a fi indexate de motoarele de căutare.

Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Ia act că părţile şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Alba Iulia. Pronunţată prin punerea la dispozi?ia păr?ilor prin intermediul grefei instanței, astăzi, 24.06.2022″, se arată în soluția pe scurt a instanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea