Rămâi conectat

Politică Administrație

Senator Alexandru Pereș: PSD minte, Alba Iulia nu-l susține pe Victor Ponta președinte

Publicat

în

Că Victor Ponta minte cu obstinaţie, că el va rămâne în istoria politicii româneşti ca cel mai mare MINCINOS lider de partid, este deja un lucru unanim acceptat de analişti. Şi a intrat deja în istorie. Adevărata problemă este însă că minciuna a devenit endemică în PSD. Se falsifică date statistice ca în timpuri de tristă amintire, se minte cu neruşinare de sus până jos, de la premier şi miniştri până la preşedinţi de organizaţii locale. Minciuna grosieră, primitivă, a devenit în partid principalul instrument de manipulare a opiniei publice.

În preajma Congresului PSD de la Alba Iulia, organizaţia locală a PSD a împânzit oraşul cu bannere propagandistice. Aşa au apărut de-a lungul principalelor artere de circulaţie din municipiu afişe care „înştiinţau” că „Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte!”. Sloganul respectiv a fost imprimat până şi pe ecusoanele presei prezentă la congres. Liderul organizaţiei locale, Ioan Dârzu, nu e la prima trăznaie mediatică. Le-am trecut sub tăcere pe cele anterioare pentru că vocea domniei sale este oricum insignifiantă în peisajul politic al judeţului. Pare totuşi surprinzătoare aroganţa cu care PSD Alba îşi arogă dreptul de a vorbi în numele judeţului Alba, a cetăţenilor judeţului care, chipurile, îl doresc pe Victor Ponta preşedinte al României. Partidul domnului Ion Iliescu nu a avut, începând cu anul 1990, voce în zona Apusenilor şi în Alba Iulia decât la alegerile din anul 2000, când electoratul a sancţionat în întreaga ţară guvernarea dezastruoasă a Convenţiei Democrate. După cum era de aşteptat, socialiştii nu au confirmat la guvernare. La alegerile din anul 2004, a fost nevoie de o redistribuire discutabilă pentru ca PSD să agonisească un loc de parlamentar, din şapte, după ce candidatul său a ieşit pe locul trei în circumscripţia electorală unde a candidat. Cetăţenii judeţului Alba, şi cei din Alba Iulia în special, sunt ataşaţi consecvent, după cum se ştie, valorilor democrat  liberale. Ca dovadă este constanţa cu care au votat candidatul PDL atât în reşedinţa de judeţ cât şi la preşedinţia acestuia.

Şi nici nu ar putea să fie altfel. Programul de guvernare cu care socialiştii au câştigat alegerile în 2012 nu a fost decât un bluf  impardonabil chiar şi pentru politica dâmboviăţeană. Incompetenţa „iresponsabilului vesel”, cum l-a numit un cunoscut jurnalist pe premier, şi a echipei sale a aruncat România din nou în recesiune. Numai în anul 2014 sub impactul numeroaselor taxe şi impozite inventate de Ponta şi a lipsei investiţiilor publice au murit 70 mii de firme, mai ales private, la care se adaugă alte peste 15 mii de societăţi intrate în insolvenţă. În primele şapte luni din acest an, 48.006 firme au fost radiate, 10.695 firme dizolvate iar 9951 firme suspendate. Unde sunt cele 1 milion locuri de muncă promise cu nonşalanţă de PSD? Guvernul nu a cheltuit niciun leu, de pildă, din cele 100 milioane euro alocate de UE pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri. Această promisiune aburitoare a fâlfâit de altfel în toate programele electorale ale socialiştilor începând cu anii ‘90. De fiecare dată minciuna a prins întrucât PSD nu se sfieşte să speculeze cea mai disperată cerinţă a românului: găsirea unui loc de muncă aducător de venit pentru el şi familia lui. Dar vorba unui cunoscut om politic: nimeni nu poate minţi pe toată lumea, tot timpul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şansele lui Victor Ponta de a fi susţinut pentru Preşedinţia României, în Ardeal? Implicit în judeţul Alba? Nule!

Alexandru PEREŞ, senator PDL de Alba  


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: UE are nevoie de o abordare care să păstreze și chiar să crească locurile de muncă

Publicat

în

Săptămâna aceasta, în Parlamentul European, sperăm să ajungem la un compromis în privința a trei componente esențiale ale FIT for 55, proiectul european prin care Uniunea își propune să reducă, până în anul 2030, emisiile de dioxid de carbon cu 55%, comparativ cu anul 1990. E vorba despre Emissions Trading System, Carbon Border Adjustment Mechanism și Social Climate Fund, pentru care grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, speră să fie agreată o variantă prin care să păstrăm viabile țintele propuse prin programul FIT for 55 și, în același timp, să protejăm locurile de muncă la nivelul Uniunii.

Chiar dacă situația actuală a scos încălzirea globală din prim-planul agendei publice, asta nu înseamnă că problema nu este la fel de reală ori că angajamentele pe care le-am luat față de viitor pot sau trebuie să fie ignorate. În același timp, însă, Uniunea Europeană se află la un moment de răscruce, în care trebuie să privim spre viitor din toate unghiurile posibile, să anticipăm și să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne vom confrunta.

Iar una dintre aceste probleme și provocări în același timp este reîntoarcerea producției în interiorul UE. Ne-am lovit cu toții de problema asta în timpul pandemiei de Covid, când ne-am fi dorit ca toate capacitățile de producție pentru vaccin, necesare cetățenilor Uniunii, să fie aici, în spațiul statelor membre. Ne lovim și acum de această problemă, a lanțurilor de distribuție globale, care pot fi perturbate de situații ce cu greu ar fi putut fi anticipate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că economia statelor membre este pe cât de puțin dependentă posibil de lanțul de distribuție extra european.

Viitorul UE este unul în care piața comună interacționează liber, în baza unor reguli clare, cu toate piețele globale, însă cu o autonomie cât mai bine conturată. Iar pariul pe care trebuie să-l câștigăm pentru viitor este acela al întoarcerii facilităților de producție în interiorul Uniunii. Fie că vorbim de industrie, de hi-tech sau chiar de energie, pentru care trebuie să investim în soluții alternative combustibililor fosili, Uniunea Europeană are nevoie de un plan de investiții și recalibrare a întregii industrii și economii, astfel încât dependența de importuri să fie cât mai mică posibil.

Acest lucru poate fi o imensă oportunitate pentru România, cu condiția să fim pregătiți din timp. Mă refer aici atât la Guvern, care trebuie să vină cu măsuri care să atragă investitorii și companiile, dar mai ales la UAT-uri, care pot găsi formule punctuale prin care să convingă potențialii investitori. Această recalibrare a economiei europene, a unităților de producție, va avea loc fără dar și poate. Dacă știm să profităm de ea, România poate deveni una dintre cele mai viabile opțiuni pentru dezvoltarea acelor industrii pentru care, în prezent, Uniunea se bazează în principal pe importuri.

Mircea Hava, europarlamentar PNL, Membru PPE


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

Publicat

în

Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

În contextul crizei alimentare preconizate, capacitatea României de a hrăni Europa reprezintă un real element de securitate şi stabilitate, iar Partidul Social Democrat a înţeles pe deplin valoarea fermierilor români, dovada de necontestat fiind reprezentată de investiţiile din agricultură şi subvenţiile alocate ori de câte ori PSD a fost la guvernare.

Și de această dată, în doar 6 luni de guvernare, Partidul Social Democrat a accelerat implementarea soluţiilor concrete destinate desfăşurării activităţii fermierilor. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a aprobat alocarea a 700 de milioane de lei proiectelor de investiţii pentru irigații, un element strategic care stă la baza unei agriculturi performante şi eficiente din punct de vedere al productivităţii.

Deşi foştii miniştri nu au acordat importanţa necesară extinderii şi modernizării sistemului naţional de irigaţii, în contextul secetei tot mai acute care se anunţă, actuala conducere a ministerului Agriculturii a anunţat că toţi fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, asigurându-se astfel o producţie care să poată susţine cererea pieţei interne.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest moment, România poate iriga la nivel optim peste 1 milion de hectare de teren arabil, însă dacă s-ar fi putut beneficia şi de alocările din PNRR, atât de vitale pentru dezvoltarea ţării, toată suprafaţa agricolă a României ar fi putut fi irigată până la finalizarea noului cadru financiar multianual.

Chiar şi în aceste condiţii vitrege găsite la minister, ministrul Chesnoiu a găsit soluţii pentru a implementa măsuri de sprijin pentru asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a 50% din facturile la energie electrică pentru folosirea instalaţiilor de pompare de către fermieri. În acelaşi timp, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, într-un ritm accelerat, până la atingerea suprafeţei totale de 2 milioane de hectare irigabile.

Trebuie să amintim faptul că actualul Guvern a majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat investiţiilor în infrastructura de irigaţii şi a inclus prin lege, la finanţare, sistemele de irigaţii de la nivelul fermelor. Practic, acolo unde nu este extinsă încă reţeaua naţională, fermierii pot accesa fonduri directe pentru soluţii moderne de irigat.

Toate aceste acţiuni şi măsuri adoptate de Partidul Social Democrat demonstrează faptul că cel mai mare partid al românilor rămâne încă o dată cel mai mare partener de dialog, cu o strategie solidă şi cu viziune pentru dezvoltarea fiecărui sector al societăţii.

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat PSD, Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare