Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Senator Alexandru Pereș: PSD minte, Alba Iulia nu-l susține pe Victor Ponta președinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Că Victor Ponta minte cu obstinaţie, că el va rămâne în istoria politicii româneşti ca cel mai mare MINCINOS lider de partid, este deja un lucru unanim acceptat de analişti. Şi a intrat deja în istorie. Adevărata problemă este însă că minciuna a devenit endemică în PSD. Se falsifică date statistice ca în timpuri de tristă amintire, se minte cu neruşinare de sus până jos, de la premier şi miniştri până la preşedinţi de organizaţii locale. Minciuna grosieră, primitivă, a devenit în partid principalul instrument de manipulare a opiniei publice.

În preajma Congresului PSD de la Alba Iulia, organizaţia locală a PSD a împânzit oraşul cu bannere propagandistice. Aşa au apărut de-a lungul principalelor artere de circulaţie din municipiu afişe care „înştiinţau” că „Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte!”. Sloganul respectiv a fost imprimat până şi pe ecusoanele presei prezentă la congres. Liderul organizaţiei locale, Ioan Dârzu, nu e la prima trăznaie mediatică. Le-am trecut sub tăcere pe cele anterioare pentru că vocea domniei sale este oricum insignifiantă în peisajul politic al judeţului. Pare totuşi surprinzătoare aroganţa cu care PSD Alba îşi arogă dreptul de a vorbi în numele judeţului Alba, a cetăţenilor judeţului care, chipurile, îl doresc pe Victor Ponta preşedinte al României. Partidul domnului Ion Iliescu nu a avut, începând cu anul 1990, voce în zona Apusenilor şi în Alba Iulia decât la alegerile din anul 2000, când electoratul a sancţionat în întreaga ţară guvernarea dezastruoasă a Convenţiei Democrate. După cum era de aşteptat, socialiştii nu au confirmat la guvernare. La alegerile din anul 2004, a fost nevoie de o redistribuire discutabilă pentru ca PSD să agonisească un loc de parlamentar, din şapte, după ce candidatul său a ieşit pe locul trei în circumscripţia electorală unde a candidat. Cetăţenii judeţului Alba, şi cei din Alba Iulia în special, sunt ataşaţi consecvent, după cum se ştie, valorilor democrat  liberale. Ca dovadă este constanţa cu care au votat candidatul PDL atât în reşedinţa de judeţ cât şi la preşedinţia acestuia.

Şi nici nu ar putea să fie altfel. Programul de guvernare cu care socialiştii au câştigat alegerile în 2012 nu a fost decât un bluf  impardonabil chiar şi pentru politica dâmboviăţeană. Incompetenţa „iresponsabilului vesel”, cum l-a numit un cunoscut jurnalist pe premier, şi a echipei sale a aruncat România din nou în recesiune. Numai în anul 2014 sub impactul numeroaselor taxe şi impozite inventate de Ponta şi a lipsei investiţiilor publice au murit 70 mii de firme, mai ales private, la care se adaugă alte peste 15 mii de societăţi intrate în insolvenţă. În primele şapte luni din acest an, 48.006 firme au fost radiate, 10.695 firme dizolvate iar 9951 firme suspendate. Unde sunt cele 1 milion locuri de muncă promise cu nonşalanţă de PSD? Guvernul nu a cheltuit niciun leu, de pildă, din cele 100 milioane euro alocate de UE pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri. Această promisiune aburitoare a fâlfâit de altfel în toate programele electorale ale socialiştilor începând cu anii ‘90. De fiecare dată minciuna a prins întrucât PSD nu se sfieşte să speculeze cea mai disperată cerinţă a românului: găsirea unui loc de muncă aducător de venit pentru el şi familia lui. Dar vorba unui cunoscut om politic: nimeni nu poate minţi pe toată lumea, tot timpul.

Şansele lui Victor Ponta de a fi susţinut pentru Preşedinţia României, în Ardeal? Implicit în judeţul Alba? Nule!

Alexandru PEREŞ, senator PDL de Alba  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea