Semafoare de 270.000 de lei pentru fluidizarea traficului din Cetate și Ampoi II

Primăria Alba Iulia propune fluidizarea traficului din intersecția Bulevardului Transilvaniei cu Bulevardul Revoluţiei de la 1989 (Cetate) și Bulevardului Tudor Vladimirescu cu str. Livezii și str. Orizontului (Ampoi II) prin amplasarea de semafoare.

Potrivit referatului de specialitate întocmit de Gabriel Armean, șeful Serviciului de Administrare și Monitorizare Utilități Publice din subordinea primăriei, studiul de soluție a fost întocmit în urma sesizărilor primite atât din partea Poliției Municipiului cât și de la cetățeni care au semnalat faptul că în cele două zone circulaţia se desfășoară cu dificultate, mai ales în orele ”de vârf”.

ELIT

Astfel, pentru intersecția din Cetate se propune montarea de 3 automate de semaforizare cu acţiune la comanda prin buton, corelate între ele și cu instalația de semaforizare de la intersecția Bulevardului Revoluţiei de la 1989 cu str. Cloşca. Perioada de traversare va fi de 12 secunde plus 4 secunde de lumină verde intermitent.

Pentru Cartierul Ampoi II propunerea de semaforizare vizeaza circulaţia rutiera greoaie pe direcţiile str. Livezii – str. T. Vladimirescu spre Centru și str. Orizontului spre str. Al. I. Cuza (Clujului), în special între orele 7.00 – 10.00 și 13.00 – 17.00. Soluţia propusa de către firma Veltona din Timişoara este semaforizarea intersecţiei asigurând totodată accesul autovehiculelor de pe străzile fără prioritate într-o perioadă de 20 de secunde dintr-o perioadă totală de 82 de secunde.

Pentru realizarea investiției este necesară modificarea geometriei intersecției cu str. Orizontului, reamplasarea stației de ”Taxi” și crearea prin programul de semaforizare a unor zone libere pentru accesul autovehiculelor din arterele secundare spre Centru, respectiv spre str. Al. I. Cuza. Soluţia de circulaţie în sens giratoriu a fost abandonată din cauza imposibilităţii realizării insulei centrale cu o rază care să permită girația în siguranţă a autovehiculelor de mare tonaj.

ADEZIUNE PLUS ALBA

”Investiția se poate realiza prin selecţie de oferte conform OUG 34/2006. Valoarea estimată fiind de 270.000 de lei la care se adauga TVA, contractându-se atât proiectarea cât și execuţia lucrărilor necesare”, după cum se precizează în Proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local Alba Iulia, în ședința ce va avea loc marți, 25 septembrie.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

18 Comentarii

Roshu 21 septembrie 2012 at 19:02

Astia pun semafoare ca si cele de la piata si de la Mercur de acu cativa ani…alti bani alta teapa luata de cetatenii din alba iulia!

Alex Danila 21 septembrie 2012 at 20:25

Semaforul dpentru pietoni in intersectia de la Cinema Dacia e foarte util!

Roshu 22 septembrie 2012 at 8:46

Atunci explicami mie de ce au schimbat semafoarele din intersectia magazinului Unirea cand de la anul or sa faca sens giratoriu?

Alex Danila 22 septembrie 2012 at 12:29

Aici,domnule Roshu,recunosc ca aveti dreptate!

HH 22 septembrie 2012 at 21:32

Si, cine plateste !!!

CrocodilulCuPapion 24 septembrie 2012 at 18:07

Voi mah, ,,prostilor,,!

HH 21 septembrie 2012 at 21:38

PROPUN CA IN TOATE INTERSECTIILE DIN ORAS SA SE INSTALEZE SI SEMAFOARE SI SENSURI GIRATORII, CA SUNT BANI ! MANKURTII !

Alex Danila 21 septembrie 2012 at 21:53

Stimate HH,trebie sa intelegi si tu ca sunt anumitre lucruri care trebuiesc facute!!Tie,spune sincer,iti place aglomeratia aia infernala din intersectia de la Realitatea TV?!Eu vreau semafor acolo ca sa nu mai treaca pietoni in permanenta,ca asta creeaza cozi interminabile la masini!

HH 22 septembrie 2012 at 21:26

CE PARERE AI CA IN LOCUL SEMAFOARELOR DIN CENTRU, DE LA MAGAZINUL UNIREA, SE PREGATESTE INSTALAREA UNUI SENS GIRATORIU !?
DACA NU FACEM NIMIC MARTI SE SI VOTEAZA APROBAREA LUI IN CONSILIU LOCAL !
DECI….

apoliticul 21 septembrie 2012 at 22:24

Poate ne explica cineva si noua ce cap patrat a hotarit sa puna semafoare la 5 metri de sensul giratoriu la intersectia de la intrarea in piata din cetate.Asa ca trebuie sa stationezi in sensul giratoriu.Asta numiti voi fluidizarea traficului?

Costel* 22 septembrie 2012 at 9:15

Sigur domnul Principe Hava pentru ca dumnealui hotareste deplin si definitiv soarta albaiulienilor si dupa cum se pune problema va mai hotara probabil pana in anul 2062 …

dolfi 22 septembrie 2012 at 22:43

plus ca e atat de sensul ala giratoriu e atat de inalt ca nu vezi din timp incotro semnalizeaza cei aflati deja in sensul giratoriu…

mda 22 septembrie 2012 at 11:19

Numai cine e rau intentionat sau cu minte ingusta nu vede faptul ca de cand au fost montate acele semafoare cu buton impreuna cu sensul giratoriu din zona pietei, traficul este mult mai decongestionat decat inainte.

HH 22 septembrie 2012 at 21:30

ALBA IULIA AR TREBUI SA BREVETEZE COMBINATIA GIRATORIU-SEMAFOR, SECRETUL UNUI TRAFIC FLUENT ! FUGI !

mda 23 septembrie 2012 at 11:07

Atata timp cat traficul ESTE MULT FLUIDIZAT fata de ce era inainte din partea mea pot sa puna trei sensuri giratorii acolo. Fie ca iti convine sau nu, combinatia asta a avut efectul scontat. Atunci cand erau doar semafoare acolo, se intindeau coloanele de masini pana la semafoarele de la Closca sau Mercur, cand a ramas doar sensul giratoriu acela din plastic aceeasi problema din cauza pietonilor care la 2 secunde treceau strada. Asa s-a ajuns la solutia asta. Si mie mi-ar placea un pasaj subteran acolo dar trebuie sa ramanem cu capul pe umeri.

Alex Danila 22 septembrie 2012 at 12:31

Corect!Inainte,coada de masini ajungea tot timpul pana-n semaforul de la Liceul Militar!

apoliticul 23 septembrie 2012 at 21:08

Si acum ajunge tot pina acolo la orele de virf si pietonii oricum traverseaza tot timpul indiferent de culoarea semaforului.
Ori lasi semafoarele ori sensul giratoriu.
Catre piata se poate face sens unic direct din sensul giratoriu.

Stareta 24 septembrie 2012 at 15:32

Cu cat sunt mai incalcite caile domnului cu atat se pierde mai usor urma banilor.Semafoare si sensuri giratorii amenajate cu o multime de bani. Acolo unde sunt se anuleaza unele pe altele si efectul este acelasi,aglomeratie mare la orele de varf.Sunt zile in care nu-ti mai vine sa circuli prin oras.

Comentariile sunt oprite