Rămâi conectat

Politică Administrație

Ședință la Consiliul Local Sebeș cu 12 proiecte: Bani pentru biserici și modernizarea sistemului de alarmare a populației, pe ordinea de zi

Publicat

în

Consilierii locali din Sebeș se întrunesc, miercuri, de la ora 14.00, în ședință ordinară, cu 12 proiecte pe ordinea de zi. Şedinţa va avea loc în sala  multimedia a Colegiului  National  „Lucian Blaga „ Sebes, având următorul proiect al ordinii de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea transferului  dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului situat în Lancrăm înscris în CF 76149 – nr. Cad.76149 parcela nr.  59 din folosinţa d-nei Luca Irina Ioana în folosinţa d-lui Chiorean Nicolae Alin.

Proiect: iniţiator Primar

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea transferului  dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului situat în Lancrăm înscris în CF 76126 – parcela nr.  42 din folosinţa d-nei Mihai (Stănescu ) Ruxandra Arabela în folosinţa d-lui Cândea Daniel.

Proiect: iniţiator Primar

Elit - Gustul Desăvârșit
 1. Proiect de hotărâre privind   propunerea de atribuire teren aferent construcţiilor proprietate personală.

Proiect: iniţiator Primar

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie a Bugetului Local al Municipiului Sebeş la data de 30.06.2017.

Proiect: iniţiator Primar

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii Contractului  de închiriere locuinţă  N.L. nr. 95/24756/22.07.2011 prin încheierea unui act adiţional – titular d-na Stanciu Maria – Ionela.

Proiect: iniţiator Primar

 1. Proiect de hotarare privind  repartizarea sumelor         alocate         cultelor religioase         în bugetul         pe anul 2017.

 Proiect: iniţiator Primar

 1. Proiect de hotarare privind aprobarea temei de proiectare  21858/22.06.2017 pentru proiectarea obiectivului de investiții “ Modernizarea         sistemului actual         de avertizare şi alarmare a populaţiei ,, – faza S.F .

 Proiect: iniţiator Primar

 1. Proiect de hotărâre privind redistribuirea de fonduri între programele cuprinse în  “Programul anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile persoanelor fizice sau persoanelor juridice fără scop patrimonial, aferent anului 2017” cuprins în Anexa nr. 1 la HCL nr. 63/2017         și acordarea din     bugetul local al Municipiului Sebeş a     sumei de 288.912,62     lei sub formă de finanţări nerambursabile     pentru activităţi non-profit de interes local         pe anul 2017.

Proiect iniţiator Primar

 1. Proiect de hotărâre privind însuşirea rapoartelor de evaluare in vederea stabilirii valorii de vanzare pentru mijlocul fix – „Teren curti constructii Sirini CF 80599”, in suprafata de 6.232 mp, inregistrat in domeniul privat al Municipiului Sebes cu nr. de inventar 81334 si pentru mijlocul fix – „Teren neproductiv CAD 184″ in suprafata de 12.349 mp (format din doua loturi lipite, respectiv: lotul in suprafata de 3.688 mp inscris in CF 80867 Sebes si lotul in suprafata de 8.661 mp inscris in CF 80868 Sebes), inregistrat in domeniul privat al Municipiului Sebes, ce au făcut obiectul Contractului de servicii nr. 4/6723/16.02.2017.

Proiect: iniţiator Primar  

 1. Proiect de hotărâre privind radierea din inventarul domeniului privat al Municipiului Sebeş  a mijlocului fix „Teren extravilan drumuri Şirini CF 79609 Sebeş „ ,înregistrat cu nr. Inv. 81169.01.

Proiect: iniţiator Primar  

 1. Informarea nr. 22401/26.06.2017- adresa domnului Muntean Petru, domiciliat în Sălişte, str. Mitropolit Andrei Şaguna , nr. 3, administrator la S.C. C.E.F. IMPEX S.R.L. cu punct de lucru Sebeş , str. Progresului , nr 9- solicită concesionarea sau vânzarea terenului din spatele punctului de lucru.
 2. Informarea nr. 21801/21.06.2017 – adresa S.C.XON MEDIA S.R.L – solicită folosirea/închirierea : terenului de tenis,terenurilor de minifotbal ,şi a sălilor din incinta bazei sportive de lângă Hotel Niki ,pe o perioadă de 5 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Publicat

în

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Curtea Supremă a Statelor Unite a luat o măsura istorica de a anula hotărârea din 1973 cazul Roe vs. Wade, care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort.

Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA!

Curtea Suprema din SUA și-a corectat Decizia prin care a susținut timp de jumătate de secol avortul.
Mișcarea de apărare a vieții (pro-life) din SUA a obținut pana la urma o victorie istorică. După mai bine de 50 ani, iată ca decizia se muta de la Washington la popor.Prin urmare, fiecare stat, va decide in privința avortului. Probabil ca vor fi state unde avortul va fi interzis, iar in alte state avortul va fi permis!

Elit - Gustul Desăvârșit

Lupta nu se va incheia aici, sunt deja multe conflicte si nemultumiri, pareri pro si contra, dar Decizia Curții Supreme trebuie respectata!

Fostul vicepreședinte republican al Statelor Unite, Mike Pence, a salutat vineri decizia Curții Supreme de revocare a dreptului constituțional la avort. El a scris pe retelele de socializare urmatorul mesaj: „Prin lăsarea acestei probleme la latitudinea statelor și a oamenilor, Curtea Supremă a corectat o eroare istorică”
Apropo, stiati ca România se afla pe locul II in lume, și locul I in Europa, in ceea ce privește rata avorturilor, conform Institutului Allan Guttmacher? Doar Rusia ne intrece la numarul de avorturi… In fiecare zi se avorteaza 400 bebeluși, si aprox 100.000 / an.

Din 1958 pana in prezent in România au fost uciși prin avort peste 22 Milioane bebeluși.

O cifra uriasa, care pune in pericol viitorul tarii noastre.

Efectele au inceput sa se văda prin scăderea drastică a populației, iar peste câțiva ani, exista riscul ca sistemul de pensii sa se prăbușească. De asemenea ducem lipsa de forta de munca. Nu mai avem cine sa ne înlocuiască…

Cred ca a venit vremea sa discutam și in România despre aceasta problema și sa căutam soluții! Instituriile centrale, judetene si locale se pot apleca mai mult spre a sprijini FAMILIA.

In tara noastra avem un Minister al Familiei insa mare lucru nu s-a intamplat de la infiintarea acestui nou minister.

Iata cum procedeaza alte state, unde exista un Minister al Familiei:

-In Germania familiile se pot baza pe o gamă largă de beneficii de la stat. Acestea includ o alocație de stat consistenta pentru copii, precum și alte prestații legate de familie, cum ar fi alocația parentală, suplimentul pentru copii și alocația scutită de impozit pentru părinții singuri – care sunt legate de circumstanțe sau nevoi specifice. Deasemenea se acorda sprijin substantial pentru achizitionarea unei locuinte pentru tinerii casatoriti.
-În Finlanda se ocupă de bunăstarea socială, protecția copilului, asistența socială și servicii pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv servicii de interpret, servicii pentru persoanele în vârstă, servicii de sănătate, asistență medicală școlară și servicii pentru elevi, cu politici împotriva violenței domestice
-În Norvegia, cea mai mare parte a bugetului merge pe beneficiile (în bani) pentru familiile cu copii
Emigratia masiva, saracia extrema, si avorturile au adus Romania pe locul III in lume in ceea ce priveste declinul demografic (dupa Syria si Ucraina, tari implicate in razboi) Guvernul Romaniei trebuie sa investeasca urgent in masuri de sprijin pentru FAMILIE, daca ne dorim sa avem viitor!
Ciprian Bogdan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare