Rămâi conectat

Politică Administrație

Secția Recuperare, medicină fizică și balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență, ar urma să funcționeze în imobilul ocupat de Școala Postliceală Sanitară din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prefectul judeţului Alba,  Dănuț Emil Hălălai împreună cu subprefectul Monica Popescu au participat marți 30 mai a.c., în calitate de mediatori, la o reuniune cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia,  Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Inspectoratului Școlar Județean Alba și ai Colegiului Tehnic ”Dorin Pavel” privind schimbarea locației Secției recuperare, medicină fizică și balneologie care funcționează în prezent într-o clădire de patrimoniu în zona istorică a Cetății, în imobilul situat în Alba Iulia, strada Petru Dobra, nr.2, potrivit unui comunicat de presă trimis, miercuri, de Prefectura Alba

Prin dispozițiile art.1 din H.G.R. nr.867/2002 s-a aprobat trecerea imobilelor compuse din construcții și terenuri aferente în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr.153/2003 s-a aprobat ca bunurile preluate și cuprinse în Protocolul nr.716-1139/2003,încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia să fie date în administrarea acestei unități sanitare. În acest sens Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a preluat în administrare bunuri imobile, proprietate publică a județului Alba, inclusiv cele situate administrativ în cadrul Cetății Alba – Carolina în care funcționează Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie. Aceste spații sunt clădiri monumente istorice care nu permit realizarea circuitelor sanitare funcționale conform Ordinului Ministerului Sănătății nr.914/2006. Din aceste motive, nu se mai pot obține autorizațiile specifice de funcționare, astfel se impune identificarea unei alte locații în care secția să funcționeze la parametri optimi.

După mai multe tentative ale Consiliului Județean de relocare a Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie, s-a ajuns la concluzia că singura posibilitate reală este imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Petru Dobra nr.2, ocupat de către Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia.

În schimbul locației din Alba Iulia, strada Petru Dobra nr.2, Consiliul local Alba Iulia prin hotărâre de consiliu local a constituit dreptul de administrare în favoarea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia asupra unui spațiu care aparține Liceului Tehnic ” Dorin Pavel” în suprafață de 580 metri pătrați situat în municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu nr.39.

În anul 2015, Ministerul Educației și Cercetării Științifice emite aviz pentru schimbarea destinației bunului imobil menționat anterior pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, acest imobil să revină la destinația inițială și anume de învățământ.

Pentru a se muta Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie în clădirea din Alba Iulia, strada Petru Dobra, nr.2 se impun a fi efectuate mai multe lucrări care implică timp și resurse financiare importante. Termenul calendaristic pentru care Ministerul Educației naționale a emis avizul, respectiv de 5 ani este extrem de scurt, astfel că nu ar putea fi justificate investițiile necesare. Mai mult nu se justifică investirea unei sume importante în amenajarea unui imobil care imediat după finalizarea lucrărilor ar necesita alte lucrări pentru a fi readus la starea inițială întrucât în aviz este stipulat ca acest imobil să revină la destinația inițială și anume de învățământ.

Întâlnirea de mediere, desfășurată la sediul Instituției Prefectului –Județul Alba, a avut ca principal scop obținerea unui acord între reprezentanții Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel” și celelalte instituții implicate în acest caz, privind acordarea spațiului necesar Școlii Postliceale Alba și implicit, funcționarea Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie în imobilul din strada Petru Dobra, nr.2 Alba Iulia, pentru o perioadă de 10 ani. În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit ca reprezentanții Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel”să își comunice punctul de vedere de urgență, pentru a se putea întreprinde în continuare măsurile care se impun.

„Importanţa funcţionării unei secții de recuperare adecvate este vitală pentru locuitorii acestui oraş. De aceea voi întreprinde toate demersurile necesare pentru a identifica soluţii viabile care să permită funcționarea acesteia. Voi face toate intervenţiile pe care le consider oportune la actorii implicați în acest proces, care sper să ne sprijine în demersul nostru şi să răspundă în mod favorabil apelului nostru” a precizat prefectul Dănuț Emil Hălălai.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea