Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Secția de psihiatrie din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia are termen de finalizare 31 decembrie 2020. Majoritatea banilor, de la Guvern

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secția de psihiatrie din curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, cu spaţiu de relaxare în partea superioară a clădirii proiectată cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon, are termen de finalizare 31 decembrie 2020.

În proiectul de management al Dianei Mârza, candidat la funcția de manager al Spitalului din Alba Iulia, privind performanța clinică și financiară a activităților unității spitalicești, se arată că ultimul termen dat pentru finalizarea construcției secției de psihiatrie este 31 decembrie 2020.

Primele discuții despre acest proiect au apărut în 2016, iar începerea lucrărilor a fost întârziată după ce la Compania Națională de Investiții (CNI) a fost depus un proiect pentru finanțarea acesteia, cu scopul de a degreva Consiliul Județean Alba de o sumă importantă de bani și redirecționarea lor spre alte investiții în sănătate.

Proiectul a fost acceptat de CNI care alocă, astfel, peste 19,5 milioane de lei, în vreme ce CJ Alba va aloca 205.000 de lei.

Potrivit ultimelor informații, secţia va avea 50 de paturi, iar construcţia este inedită prin faptul că, în partea superioară, va fi amenajat un spaţiu de relaxare cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon artificial. Totodată, pentru a asigura independenţa energetică vor fi montate panouri solare.

Întreaga clădire va fi formată din demisol, parter, etajul întâi şi etajul doi, iar saloanele vor fi prevăzute cu băi, sistem detecţie incendiu şi sistem apelare asistente. Fiecare salon va avea maxim trei paturi, potrivit proiectului.

Totodată, construcţia va fi prevăzută cu trei lifturi – unul pentru alimente, unul pentru personal şi altul pentru pacienţi.

De asemenea, consilierii județeni din Alba sunt convocați, vineri, în ședință extraordinară, cu două proiecte pe ordinea de zi, care vizează aprobarea modificării Hotararii Consiliului Judeţean Alba nr. 334 din 23 noiembrie 2017 privind aprobarea obiectivului de investiţie „Construire Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” propus a fi finanţat prin Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul „Unități sanitare din mediul urban”, conform O.G. nr. 25/ 2001

Al doilea proiect vizează aprobarea modificării şi completarea Hotararii Consiliului Judeţean Alba nr. 356 din 29 noiembrie 2017 privind aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a unui teren proprietatea Județului Alba, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Construire Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”

Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a funcționat într-o clădirea monument istoric, edificată în regim S+P+1. Clădirea se află pe lista monumentelor istorice, într-o stare avansată de degradare și pentru refuncționalizarea acesteia a fost realizat proiectul „MUSEIKON“ un nou muzeu al icoanei, proiect selectat spre finanțare în cadrul

Programului „Conservarea și Revitalizarea Patrimoniului Cultural și Natural”. În prezent Secția de Psihiatrie funcționează temporar într-o clădire situată pe strada Unirii nr. 1-3 din Alba Iulia, motiv pentru care construirea unei clădiri în care să funcționeze Secția de Psihiatrie este absolut necesară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea