Rămâi conectat

Curier Județean

Secretarul de Stat Stelian Fedorca, în vizită la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” şi Star Transmission Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cursul zilei de miercuri, Cugirul l-a avut ca oaspete pe Stelian Fedorca-Secretar de stat, în Ministerul Educaţiei Naţionale, care a efectuat o scurtă vizită de informare la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” şi Star Transmission Cugir.
 
Potrivit surselor, scopul vizitei demnitarului a fost acela de a studia împreună cu autorităţile locale, posibilitatea implicării agenţilor economici din oraş, în desfăşurarea activităţii de pregătire a elevilor în cadrul învăţământului profesional tehnic de la colegiul cugirean.  În intenţia secretarului de stat ar fi desfăşurarea unei viitoare analize, împreună cu primăria şi şcoala de a crea un sistem de învăţământ dual de formare profesională după modelul de ucenicie german, pentru unele meserii de care mediul local de afaceri are nevoie.

Având în vedere necesitatea imperioasă de formare profesională adaptată cerinţelor practice pentru personal de specialitate care nu poate fi recrutat de oriunde s-a avansat interesul pentru o colaborare mai strânsă a liceului cu sectorul privat în domeniul formării profesionale, după modelul de succes al unei şcoli profesionale din Braşov. Tot legat de acest proiect ar urma să se discute şi despre posibilitatea de finanţare, în care toţi cei implicaţi să contribuie financiar, statul român, firmele implicate, eventual şi organizaţii partenere, precum şi atragerea de fonduri europene.

După vizitarea atelierelor şcolare de la Colegiul „ID Lăzărescu”, Stelian Fedorca, împreună cu primarul Adrian Teban s-au deplasat la SC Star Transmission Cugir, firmă care a recrutat pe parcursul timpului, mai mulţi absolvenţi ai şcolii profesionale din Cugir şi care intenţionează ca şi pe viitor să-şi asigure deficitul de forţă de muncă cu cadre pregătite la această instituţie. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea