Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Secretar de stat din Ministerul Economiei, în vizită de informare la fabricile din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La finele acestei săptămâni, cele două societăţi cugirene de armament şi muniţie, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme Cugir au primit vizita secretarului de stat din Ministerul Economiei, care răspunde de Industia de Apărare, Gelu Ştefan Deaconu. Prezenţa, pentru prima dată la Cugir, a secretarului de stat a avut drept scop, o evaluare cu privire la situaţia economică şi financiară a celor două societăţi comerciale, în baza unei analize concrete, făcută la faţa locului, împreună cu factorii de răspundere de la cele două fabrici.

Potrivit unor surse, discuţiile s-au purtat cu administratorul special al celor două uzine, dr. ing Nicuşor Mihai, cu managerii celor două societăţi, Romulus Micu respectiv Mircea Trifan, precum şi cu cei doi preşedinţi ai consiliilor de administraţie. O parte dintre aceştia l-au şi însoţit de altfel, pe reprezentantul ministerului, în deplasările sale la unele secţii şi sectoare de activitate aparţinând celor două fabrici.  În baza unor informaţii, obţinute tot pe surse, demnitarul ar fi cerut administratorului special şi celor doi manageri, clarificări cu privire la portofoliul de comenzi, relaţia cu Romarm şi ministerul de resort, colaborarea şi negocierile purtate cu partenerii externi, situaţia financiară a societăţilor.

A fost de asemenea, abordată şi problema legată de intenţia de unificare a celor două fabrici, situaţie ce ar crea o altă perspectivă, mult mai avantajoasă pentru ambele societăţi.

Reprezentanţii fabricilor au expus cu acest prilej problematica specifică sectorului de apărare, atrăgând atenţia asupra pericolului datoriilor vechi asupra activităţii curente, precum şi asupra personalului insuficient, în raport cu numărul mare de comenzi la Fabrica de Arme. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea