Rămâi conectat

Politică Administrație

SEBEȘ: Modificări în licitația pentru terenul vizat de Zewa – ofertele se depun până în 21 noiembrie 2013

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Problemele apărute în cazul licitației pentru vânzarea terenului în suprafață de 35.789 mp vizat de grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) pentru extinderea actualei fabrici de hârtie, deținută de Pehart Tec, precum și pentru construirea unor depozite și spații logistice se vor clarifica în ședința de Consiliu Local Sebeș, programată în data de 31 octombrie 2013, odată cu aprobarea proiectului de hotărâre privind completarea şi modificarea anexei 1 a Caietului de sarcini prin care se stabilesc condiţiile de organizare și desfășurare a licitației.

În acest sens se introduce un nou punct la ”Documente necesare” cu următorul cuprins ”Vor fi acceptate ofertele care prin studiul de prefezabilitate/ fezabilitate respectă certificatul de urbanism în sensul că: îşi propun să realizeze doar construcţii industriale, pe zona prevăzută de certificatul de urbanism cu construcţii industriale; îşi propun să realizeze doar construcţii de tip urban, pe zona prevăzută de certificatul de urbanism cu clădiri de tip urban îşi propun să realizeze construcţii industriale, pe zona prevăzută de certificatul de urbanism cu construcţii industriale şi construcţii de tip urban, pe zona prevăzută de certificatul de urbanism cu clădiri de tip urban”.

De asemenea, se modifică datele de desfăşurare a licitaţiei precum şi datele limită de înscriere la licitaţie şi depunere a documentelor necesare astfel că data limită de înscriere la licitație este 20 noiembrie 2013, ora 16.00 iar data licitației este 21 noiembrie 2013, ora 11.00. În caz de neadjudecare licitaţia se repetă în 28 noiembrie 2013 ora 11.00, respectiv 5 decembrie 2013, ora 11.00.

Reamintim că decizia de vânzare a terenului situat în Petrești a iscat polemici între consilierii local din Sebeș în cadrul mai multor ședințe deoarece unii dintre aleșii locali și-au condiționat votul prin introducerea în caietul de sarcini al licitației a unor condiții clare care să garanteze că terenul respectiv nu va fi folosit în alte scopuri decât cel declarat de firma care și-a anunțat disponibilitatea de a-l achiziționa, respectiv extinderea fabricii de hârtie.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat în această formă Bugetul local al municipiului Sebeș se va îmbogăți cu circa 700.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenului, iar după demararea investiției de peste 120 de milioane de euro promise de suedezi se vor crea peste 100 de noi locuri de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea