Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

Se va înfiinţa un “cap limpede” al Guvernului pentru elaborarea strategiei României pe termen mediu şi lung

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Discuţiile dintre premierul Boc şi vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru regiunea Europa şi Asia Centrală, Philippe Le Hourerou,  de marţi au fost axate pe un proiect confidenţial pe care apropiaţii premierului l-au confirmat pentru HotNews, dar au refuzat să ofere prea multe detalii. Este vorba de formarea unui “Centru al Guvernului” după model britanic, format din economişti străini (profesori la facultăţi celebre) şi români, reprezentanţi ai unor partide politice (pentru a asigura susţinerea politică a proiectului) şi persoane publice cu o foarte bună reputaţie. “Acest nucleu se va ocupa de strategia României pe termen mediu şi lung”, au declarat surse guvernamentale.
“Va fi o construcţie care va prioritiza politicile publice de care România are nevoie. Sunt o grămadă de politici care nu au suport bugetar şi o grămadă de alocări care nu sunt eficiente. Suntem în faza în care primul ministru şi-a dat acordul în urmă cu o săptămână, iar in discuţiile cu vicepreşedintele Băncii Mondiale se stabilesc detaliile acestui proiect”, au mai spus sursele citate. „Tot acest plan va demara începând cu săptămânile următoare şi se va întinde pe circa 3 ani, din câte ştiu. Urmează să fie formată o Unitate de Prioritizare, formată din experţi pe zonele mari: economic, social s.a.m.d. Un fel de secretariat tehnic, un fel de cap limpede pentru Cabinet care să pregătească strategiile de dezvoltare, inclusiv să regândească programul naţional de reformă făcut de DAIS (Directia de Analiza Instituţională şi Socială), a cărei substanţă  poate fi îmbunătăţită. Va fi vorba de o structură viabilă, formată din oameni tineri care vor să facă ceva. Modelul e cel britanic, englezii având o construcţie similară”, au mai spus  surse apropiate Cabinetului. (H.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea