Se va înființa Poliția Animalelor. Marcel Vela: „Știrea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățeluș ne-a indignat și întristat pe toți”

Marcel Vela, Ministrul de Interne, are planuri mari. Acesta a anunțat înființarea unei noi poliții în România. Decizia lui survine după evenimentele care au avut loc în țară în ultimele luni, în spațiul public apărând tot mai multe filmări cu animale maltratate.

Anunțul vine după ce ieri, ministrul Vela spunea „Știrea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățeluș ne-a indignat și întristat pe toți. Vă aduc la cunoștință faptul că s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz.”

ELIT

Mai exact, Marcel Vela are o latură mai sensibilă și este un iubitor de animale care își dorește protecția acestora. De altfel, ministrul susține că are și pantru câini.

Joi, Marcel Vela a mai anunțat că MAI a luat în grijă un cățel aruncat la gunoi.

Se pare că animaluțul abandonat a fost botezat Max și este deja mascota de la Interne.

Gestul făcut de ministrul de interne vine după ce la începutul acestei săptămâni un copil a ucis un câine cu o sapă și a pus filmarea pe internet.

Totodată, Marcel Vela a anunțat înființarea Poliției Animalelor, un proiect care a fost promovat încă din luna ianuarie, dar din cauza pandemiei acesta a fost oprit.

„Noi trebuie să protejăm viața animalelor. În proiectul pe care l-am promovat în luna ianuarie și pe care l-am oprit din cauza pandemiei, aveam în plan înființarea poliției animalelor în cadrul poliției de ordine publică. Transmit un mesaj către cei care au apucături de acestea către animale, ministrul de Interne îi atenționează să respecte viața”, a declarat Vela.

Sursa: capital.ro ziarpiatraneamt.ro

Foto: facebook – Marcel Vela

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...