Ziarul Unirea

Se schimbă garda la Unirea Alba Iulia? Antrenorul Mihai Manea, în „cărți” pentru a-i prelua pe “alb-negri”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Unirea Alba Iulia este foarte aproape să înceapă returul Ligii a 3-a cu o bancă tehnică nouă! Ar fi o mutare în linia ultimilor ani, când de fiecare dată în pauza competițională de iarnă, gruparea “alb-negrilor” a schimbat antrenorul principal: în 2017 Adorian Himcinschi l-a substituit pe Radu Andone, iar în 2018 Adrian Bicheși a venit la gruparea din Cetatea Uniri în locul lui Himcinschi senior.

Deocamdată permutarea nu este confirmată în mod oficial de nici una dintre părțile implicate, dar sunt șanse ca Mihai Manea să preia echipa albaiuliană. Sunt multe aspecte de lămurit, inclusiv asigurarea bugetului Unirii în partea secundă a campionatului, însă conform ultimelor informații, părțile s-au pus la masa discuțiilor

ELIT

*Conform contractului, se poate renunța la Bicheși

Unirea Alba Iulia a încheiat turul abia pe poziția a 9-a, cu 19 puncte, la 15 “lungimi” de liderul Șoimii Lipova, deși obiectivul uniriștilor era cu totul altul: promovarea în Liga a 2-a. O primă parte a sezonului ratată de Selagea și compania, ce s-au bucurat doar de întâlnirea de 5 stele din Cupa României, de la Zlatna, cu FCSB. În rest multe dezamăgiri și egaluri, șapte la număr în tur, Unirea Alba Iulia fiind campioana remizelor în Seria a 4-a din acest punct de vedere.

La fel ca și în cazul lui Adorian Himcinschi la începutul anului precedent, Unirea Alba Iulia poate renunța la serviciile lui Adrian Bicheși fără prea multe probleme, conform unei clauze existente în contractul “principalului”, ce a acceptat drept obiectiv clasarea pe locurile 1-4 la finele primei părți a campionatului (clubul având opțiunea să renunțe la serviciile sale în cazul neîndeplinirii graficului). Susținut de Armando Popescu, managerul general al Unirii Alba Iulia, Mihai Manea a mai fost în “cărți” pentru a antrena Unirea Alba Iulia în câteva rânduri, în ultimele șase luni. Mai întâi, înaintea startului noului campionat, lui Mihai Manea, proaspăt absolvent al Licenței A UEFA, i s-a propus funcția de director tehnic al Unirii, însă acesta a refuzat. După eșecul de la Reșița, din etapa a șasea, 1-4 în Valea Domanului, numele său a fost vehiculat intens în privința înlocuirii lui Adrian Bicheși, pe fondul neumulțumirii evidente legate de rezultatele “alb-negrilor”.

Până la urmă Manea a optat pentru preluarea ultimei clasate, CS Ocna Mureș, iar Bicheși a rămas în funcție până la încheierea primei părți a campionatului. Manea a debutat cu o remiză la cârma “Sodei dragă”, 1-1 la Lugoj, în 5 octombrie, dar a rămas doar cu un singur punct în mandatul petrecut la Ocna Mureș, ce poate fi caracterizat acum drept o misiune sinucigașă!

Nou-promovata a fost depășită total de evenimente la impactul cu eșalonul superior, adunând 8 înfrângeri la rând, suferind eșecuri rușinoase de la o etapă la alta (vezi ultimele două reprezentații interne, 1-5 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și 0-5 cu CSM Școlar Reșița) și iernând în postura de “lanternă roșie”. Mihai Manea s-a lovit în cele două luni de activitate la Ocna Mureș de o evidentă lipsă de valoare a lotului, un efectiv redus numeric (în ultima rundă la Sebiș abia s-au găsit jucători pentru efectuarea deplasării), dar și disfuncționalități de natură organizatorică. Evitarea retrogradării pare de nivelul fantasticului pentru cea mai proaspătă divizionară terță din Alba, la încheierea turului Mihai Manea anunțând că va continua doar dacă se va întări serios efectivul, propunând o listă serioasă de achiziții, practic restructurarea lotului din temelii!

Aflat sub contract cu CS Ocna Mureș, Mihai Manea ar agrea, firește, o venire la Unirea Alba Iulia, însă mai sunt câteva chestiuni de pus la punct, inclusiv de natură financiară. Una dintre probleme este cea legată de alcătuirea staff-ului tehnic, în condițiile în care Manea vrea să colaboreze în continuare cu George Țălnar și Petru Clep, pe care i-a avut alături la Ocna Mureș, o mutare acceptată de ocnamureșeni. Pe de altă parte, banca tehnică a Unirii Alba Iulia la încheierea primei părți a sezonului era formată din Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă și e greu de crezut că și aceștia vor continua la Alba Iulia în condițiile în care Mihai Manea va prelua Unirea în această pauză competițională.

Dan HENEGAR

5 Comentarii

Ionut 8 ianuarie 2019 at 14:52

Cred ca poate fii o mutare excelenta pentru Unirea,Manea e un antrenor care chiar stie ce face.
Oricum parerea mea ca cel mai bun antrenor care poate sa vina la Unirea este domnul Talnar.

Unirist 8 ianuarie 2019 at 15:31

Il recomanda din plin ultimele rezultate.Este marea sansa a Unirii pentru „redresare”.Asa este daca am ajuns sa ne conduca groparul echipelor,Armando Popescu.

Armando 8 ianuarie 2019 at 16:57

Asta e mana lui Armando atotstiuitorul fotbalului… “Daca nu se pune antrenorul Mihai Manea la Unirea nu bag nici un leu” asa ca 100%!
Dar problema este cine il inghite pe acest “mare antrenor”!
Iar fara jucatori salut Unirea!

Unu care stie 8 ianuarie 2019 at 21:51

Adevarul e ca Armando a facut treaba pe unde a fost, trezeste-te Dascalescule, ca disparem de pe harta si pierzi si tu lovelele de la FRF.

Albania 9 ianuarie 2019 at 9:26

Acest finantator cu nume de telenovela ar trebui indepartat de la echipa, asta ca sa nu patim ce au patit cei de la Ighiu si Sebes.
Cat despre Manea, nu cred ca e de bun augur aducerea lui dupa performantele sale, in vreme ce Petre Clep nici licenta sa stea pe banca nu are, plus ca e mai mult prin tribune decat pe banca, iar un om ca Marcel Rusu nu poate fi indepartat de la club tinand cont ca e printre cei mai vechi alaturi de domnul Vlad si nea Joe.
Hai Unirea draga!

Comentariile sunt oprite