Rămâi conectat

Sport

Se schimbă garda la Unirea Alba Iulia? Antrenorul Mihai Manea, în „cărți” pentru a-i prelua pe “alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia este foarte aproape să înceapă returul Ligii a 3-a cu o bancă tehnică nouă! Ar fi o mutare în linia ultimilor ani, când de fiecare dată în pauza competițională de iarnă, gruparea “alb-negrilor” a schimbat antrenorul principal: în 2017 Adorian Himcinschi l-a substituit pe Radu Andone, iar în 2018 Adrian Bicheși a venit la gruparea din Cetatea Uniri în locul lui Himcinschi senior.

Deocamdată permutarea nu este confirmată în mod oficial de nici una dintre părțile implicate, dar sunt șanse ca Mihai Manea să preia echipa albaiuliană. Sunt multe aspecte de lămurit, inclusiv asigurarea bugetului Unirii în partea secundă a campionatului, însă conform ultimelor informații, părțile s-au pus la masa discuțiilor

*Conform contractului, se poate renunța la Bicheși

Unirea Alba Iulia a încheiat turul abia pe poziția a 9-a, cu 19 puncte, la 15 “lungimi” de liderul Șoimii Lipova, deși obiectivul uniriștilor era cu totul altul: promovarea în Liga a 2-a. O primă parte a sezonului ratată de Selagea și compania, ce s-au bucurat doar de întâlnirea de 5 stele din Cupa României, de la Zlatna, cu FCSB. În rest multe dezamăgiri și egaluri, șapte la număr în tur, Unirea Alba Iulia fiind campioana remizelor în Seria a 4-a din acest punct de vedere.

La fel ca și în cazul lui Adorian Himcinschi la începutul anului precedent, Unirea Alba Iulia poate renunța la serviciile lui Adrian Bicheși fără prea multe probleme, conform unei clauze existente în contractul “principalului”, ce a acceptat drept obiectiv clasarea pe locurile 1-4 la finele primei părți a campionatului (clubul având opțiunea să renunțe la serviciile sale în cazul neîndeplinirii graficului). Susținut de Armando Popescu, managerul general al Unirii Alba Iulia, Mihai Manea a mai fost în “cărți” pentru a antrena Unirea Alba Iulia în câteva rânduri, în ultimele șase luni. Mai întâi, înaintea startului noului campionat, lui Mihai Manea, proaspăt absolvent al Licenței A UEFA, i s-a propus funcția de director tehnic al Unirii, însă acesta a refuzat. După eșecul de la Reșița, din etapa a șasea, 1-4 în Valea Domanului, numele său a fost vehiculat intens în privința înlocuirii lui Adrian Bicheși, pe fondul neumulțumirii evidente legate de rezultatele “alb-negrilor”.

Până la urmă Manea a optat pentru preluarea ultimei clasate, CS Ocna Mureș, iar Bicheși a rămas în funcție până la încheierea primei părți a campionatului. Manea a debutat cu o remiză la cârma “Sodei dragă”, 1-1 la Lugoj, în 5 octombrie, dar a rămas doar cu un singur punct în mandatul petrecut la Ocna Mureș, ce poate fi caracterizat acum drept o misiune sinucigașă!

Nou-promovata a fost depășită total de evenimente la impactul cu eșalonul superior, adunând 8 înfrângeri la rând, suferind eșecuri rușinoase de la o etapă la alta (vezi ultimele două reprezentații interne, 1-5 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și 0-5 cu CSM Școlar Reșița) și iernând în postura de “lanternă roșie”. Mihai Manea s-a lovit în cele două luni de activitate la Ocna Mureș de o evidentă lipsă de valoare a lotului, un efectiv redus numeric (în ultima rundă la Sebiș abia s-au găsit jucători pentru efectuarea deplasării), dar și disfuncționalități de natură organizatorică. Evitarea retrogradării pare de nivelul fantasticului pentru cea mai proaspătă divizionară terță din Alba, la încheierea turului Mihai Manea anunțând că va continua doar dacă se va întări serios efectivul, propunând o listă serioasă de achiziții, practic restructurarea lotului din temelii!

Aflat sub contract cu CS Ocna Mureș, Mihai Manea ar agrea, firește, o venire la Unirea Alba Iulia, însă mai sunt câteva chestiuni de pus la punct, inclusiv de natură financiară. Una dintre probleme este cea legată de alcătuirea staff-ului tehnic, în condițiile în care Manea vrea să colaboreze în continuare cu George Țălnar și Petru Clep, pe care i-a avut alături la Ocna Mureș, o mutare acceptată de ocnamureșeni. Pe de altă parte, banca tehnică a Unirii Alba Iulia la încheierea primei părți a sezonului era formată din Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă și e greu de crezut că și aceștia vor continua la Alba Iulia în condițiile în care Mihai Manea va prelua Unirea în această pauză competițională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea