Se schimbă Codul Rutier. Maşinile înmatriculate în Bulgaria, Italia, Spania sau în alte state vor mai putea circula în România doar 90 de zile

Paul Voicu - Primar 2020

Potrivit unui proiect de lege promovat ieri de Guvern, prin care se va modifica actualul Cod Rutier, autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia, Spania sau Marea Britanie vor mai putea circula legal pe teritoriul României doar 90 zile din cele 365 câte sunt într-un an, termenul fiind calculat începând cu data la care a fost emis actul de vânzare-cumpărare a maşinii.

Amenzile pentru şoferii care nu vor respecta noile reglementări sunt cuprinse între 560 lei şi 1.420 lei, în funcţie de gravitatea contravenţiei, şi merg până la reţinerea certificatului şi a plăcuţei de înmatriculare.

ELIT

„Fiecare, ori o înmatriculează în România, ori o duce înapoi, ori circulă cu ea doar 90 de zile”, a declarat Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere pentru Mediafax.

Noul proiect de lege urmăreşte să elimine situaţiile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata a taxei de înmatriculare în România. Urmează ca actul normativ să ajungă pentru a fi dezbătut în procedură de urgenţă la Parlament, urmând o perrioadă de câteva luni de zile până la intrarea în vigoare şi elaborarea normelor de aplicare de către Ministerul de Interne.

Mihail David - 2020

Potrivit Poliţiei Rutiere Române, în România circulă în prezent aproximativ 19.800 autoturisme înmatriculate în Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule înregistrate în alte state, incluzând Italia, Spania, Marea Britanie.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

 *Permis obligatoriu de conducere pentru mopede, tricicluri

Potrivit aceluiaşi proiect de lege din ianuarie 2013, va fi introdus obligatoriu permis de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi, precum şi pentru motociclete A1 şi A2. Permisul de conducerea acestor autovehicule va avea o valabilitate de cinci-zece ani şi va trebui reînnoit, obligatoriu după efectuarea controlului medical.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...