Se reiau cursurile de înot la Bazinul Olimpic din Alba Iulia: Data începerii și regulamentul pentru antrenamente

Începând din data de 15 februarie se poate relua activitatea de inițiere înot cu instructor extern la Bazinul olimpic Alba Iulia.

Pentru demararea acestei activități instructorii autorizați pot depune o cerere, însoțită de copie după carnetul de antrenor/instructor/atestat/diplomă înot, vizat la zi, la sediul Municipiului Alba Iulia, cam. 8 (Registratura) sau on-line la adresa office@apulum.ro, prin care pot solicita aprobarea desfășurării acestei activități.

ELIT

Modul de desfăsurare a ședințelor de inițiere înot se va face conform „Regulamentului privind desfășurarea antrenamentelor sportivilor pentru activitatea de înot și polo, inclusiv cursuri de inițiere înot la Bazinul olimpic Alba Iulia, pe durata stării de alertă” , iar rezervarea orelor se va face în ordinea depunerii cererilor.

Activitatea de agrement rămâne suspendată până la noi reglementări privind starea de alertă.

REGULAMENTUL privind desfășurarea antrenamentelor sportivilor pentru activitatea de înot și polo, inclusiv cursuri de inițiere înot, la Bazinul olimpic Alba Iulia, pe durata stării de alertă

ADEZIUNE PLUS

1.Accesul sportivilor în incinta bazinului se va face numai în prezența antrenorului/instructorului.

2.Înainte de intrarea în baza sportivă se impune efectuarea triajului epidemiologic. După măsurarea temperaturii utilizatorul își va dezinfecta mâinile obligatoriu la dispenserul aflat la intrare.

Sportivii declară (în scris) pe propria răspundere că nu au fost expuși la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimile 14 zile. Pentru sportivii minori declarațiile vor fi date de părinți sau reprezentantul legal al minorului. Declarațiile pe propria răspundere vor fi predate antrenorului/instructorului care este direct răspunzător de gestionarea acestei activități și are responsabilitatea admiterii sau nu a sportivului/cursantului la antrenament/curs inițiere înot, după caz. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) sau febră mai mare de 37,3 C.

3.Sportivii care au fost infectați cu COVID-19 sunt obligați ca înainte de revenirea la pregătire să efectueze o vizită medicală completă și trebuie să prezinte documentele legale prin care să se certifice vindecarea și autorizarea încetării perioadei de izolare.

4.În incinta bazinului este obligatorie respectarea următoarelor reguli:

-purtarea măștii (medicale/nonmedicale), care pentru o protecție eficace trebuie să acopere atât gura cât și nasul. Sportivii vor trebui să păstreze masca doar până la accesul în bazin (vestiar).

-igiena respiratorie este obligatorie (tuse și strănut în plica cotului sau în batista de unică folosință, care va fi aruncată imediat la coșul de gunoi. – la venire și la plecare se are în vedere intrarea eșalonată la vestiare, cu evitarea aglomerației și menținerea distanței fizice de minimum 2 metri între oricare două persoane și asigurarea unui spațiu de cel puțin 7 mp/persoană.

– vestiarele pot fi utilizate de maximum 10 persoane simultan.

– utilizarea dușurilor înainte și după antrenament se va face pe rând de câte 2 persoane/boxă (4 persoane la femei și 4 la bărbați).

– în bazin, pe un culoar de înot este permis accesul înotătorilor la o distanță de cel puțin 12 m liniari (maxim 5 înotători/culoar).

– pentru a intra în zona bazinului se va trece obligatoriu prin pediluviu/duș pentru spălarea picioarelor, care va conține apă tratată cu clor, respectând concentrația maximă admisă.

– se vor curăța și igieniza materialele și instrumentele folosite după fiecare antrenament (plute, labe, palmare, mingi, etc.) – răspunde antrenorul/instructorul.

– este recomandată evitarea atingerii feței cu mâinile neigienizate; spălatul regulat al mâinilor este preferabil portului de mănuși.

– antrenorul/instructorul va supraveghea sportivii de la intrarea și până la ieșirea din incinta clădirii, pentru a se asigura de respectare acestor reguli.

5.Nu se permite accesul în incinta bazinului pentru însoțitori și/sau spectatori.

6.Se impune izolarea la domiciliu a sportivului care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), sau care a venit în contact cu un caz suspect sau confirmat de infecție cu virusul SARS-COV-2 și respectarea măsurilor aplicabile în vigoare.

7.În cazul în care se constată simptome de infecție respiratorie la o persoană aflată în baza sportivă se recomandă:

izolarea imediată și organizarea transportului individualal acesteia la domiciliu și contactarea medicului de familie
aerisirea, curățenia și dezinfecția spațiilor în care aceasta s-a aflat.
echipamentul de protecție al personalului de curățenie se aruncă imediatdupă terminare în saci de gunoi individuali. Încăperea în care respectiva persoană a petrecut timp îndelungat se închide și se aerisește timp de 24 ore.

8.Personalul de serviciu va desfășura activitățile de curățenie și dezinfecție conform orarului stabilit și va purta echipament adecvat de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2 (mască, mănuși).

9.Vestiarele, încăperile de duș și alte învăperi vor fi curățate și dezinfectate înainte și după fiecare utilizare. Grupurile sanitare vor fi prevăzute cu materiale de curățenie și dezinfecție a mâinilor (apă, săpun, soluții dezinfectante pe bază de alcool) și vor fi curățate și dezinfectate cel puțin în fiecare oră.

10.Pentru activitatea de inițiere înot, se pot folosi culoarele 1,2,7 și 8 de luni până vineri între orele 16:00-18:00, iar sâmbăta între orele 9:00-14:00, cu precizarea că un instructor nu poate avea mai mullt de o oră/zi, de luni până vineri, iar sâmbăta cu pauză de o oră între ședințe.
Un instructor nu poate avea mai mult de 10 cursanți/ședință înot.
Programarea ședințelor de înot se va face în baza unei cereri scrise depusă la sediul Municipiului Alba Iulia, camera 8 (Registratura), însoțită de copii ale documentelor care atestă calitatea de instructor autorizat (carnet de antrenor, instructor sportiv -specialitatea înot), cu respectarea următoarelor reguli:

– numărul maxim de ședințe de inițiere înot alocat unui instructor este de 4/săptămână ( 2 ședințe de luni până vineri și 2 sâmbăta).

– numărul maxim de culoare ocupate de un instructor în cadrul unei ședințe de inițiere înot este de 2 (ex. culoarul 1 și 2).

– programarea ședințelor de inițiere înot se va face în ordinea depunerii cererilor, de către administratorul bazinului împreună cu instructorul.

Prezentarea cursanților la bazin pentru ședința de inițiere înot se va face cu cel puțin 15 minuteînainte de ora de începere, pentru desfășurarea în bune condițiuni a activităților premergătoare ședinței (completare declarații, plată acces, dezechipare, duș, etc.), în caz contrar nu se admite accesul la ședință.

11.Este obligatorie respectarea prevederilor Regulamentului privind funcționarea și utilizarea Bazinului olimpic Alba Iulia, aprobat prin HCL 181/2019.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Nevoie URGENTĂ de donatori la Centrul de Transfuzie Alba: Ce grupe de sânge au stoc insuficient

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba face un apel către cetățenii județului, pentru a dona de urgență sânge, în special cei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română, sărbătorit la 98 de ani de reprezentanți ai Armatei Române și oficialități

Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română a fost omagiat la împlinirea venerabilei vârste de 98 de ani de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

67 de persoane sancționate de către polițiștii din Alba pentru nerespectarea măsurilor și normelor de protecție împotriva COVID-19. Activățile de verificare ale IPJ Alba continuă

Continuă activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba în vederea verificării modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a fost RENOVATĂ pentru iubitorii de carte, cu dizabilități

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este instituția publică de cultură care are rolul de a gestiona documente și baze de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Polițiștii din Alba au SANCȚIONAT peste 100 de persoane pentru că nu au respectat măsurile anti-COVID, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii din județul Alba au depistat și sancționat 108 persoane care nu au respectat măsurile… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro