Se întâmplă în România! Un elev de clasa a noua, care avea șase cuțite la el, a amenințat că dă foc școlii

Paul Voicu - Primar 2020

Poliția din Harghita a deschis o anchetă, marți, după ce un elev de clasa a IX-a din comuna harghiteană Corbu s-a închis în toaleta școlii și a amenințat, verbal, că va da foc instituției de învățământ. Asupra lui s-au găsit, apoi, șase cuțite.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că elevul a fost transportat la spital.

ELIT

”E un elev din clasa a 9-a, nu pare să fi dat, inițial, semne că ceva nu ar fi în regulă. Ar fi intrat într-o toaletă și s-a închis acolo amenințând că dă foc, că aprinde școala. S-a intervenit pentru siguranța copilului pentru că ne-am temut să nu se întâmple ceva cu el. Mai mult decât atât am constatat ulterior că el avea în geantă vreo șase cuțite de bucătărie de diferite dimensiuni și forme. S-a negociat, să zic așa, pentru a renunța la intențiile pe care le exprima și s-a și reușit, fiind convins să renunțe. A fost preluat de cadrele medicale care l-au transportat la spital. E clar că necesită consiliere psihologică și supraveghere medicală de specialitate”, a spus Gheorghe Filip.

Copilul a crescut în grija bunicilor, părinții fiind în proces de divorț, după ce au revenit din străinătate unde au fost plecați la muncă.

Mihail David - 2020

”Deja au fost sesizate toate structurile, instituțiile cu atribuții în domeniu, Inspectoratul Școlar Județean, Protecția Copilului și așa mai departe. Ne interesează să reparăm cumva această situație și este foarte important să evităm repetabilitatea ei”, a mai spus Gheorghe Filip.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Băiatul a amenințat verbal că dă foc instituției de învățământ. Acesta învață la Liceul din comuna Corbu, iar în acest caz Poliția a deschis o ancheta.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...