Rămâi conectat

Sport

Se încinge lupta în Divizia A de baschet feminin

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 28 ianuarie, derby la Alba Iulia

    Derularea Diviziei A de baschet feminin capătă alte conotaţii după ce liderul CSM Târgovişte a cunoscut gustul eşecului în partida internă cu marea rivală ICIM Arad, campioana ţării ce a învins în Dâmboviţa cu 55-53. CSM Târgovişte a suferit astfel prima înfrângere stagională în toate competiţiile, dar se menţine pe prima poziţie cu un bilanţ general de 16 victorii şi o înfrângere, un total de 33 de puncte. În urma acestui rezultat neaşteptat, ICIM Arad se regăseşte pe locul 5, cu 13 victorii şi 3 eşecuri, dar un joc mai puţin disputat (29 de puncte).
În urmărirea târgoviştencelor se află acelaşi grup compact de trei echipe, CS Nova Vita Tg Mureş, CS Universitatea Alba Iulia şi CSBT Alexandria – la egalitate de puncte, 31 cu acelaşi parcurs (14 victorii şi trei eşecuri). În actuala conjunctură, trupa lui Tomas Bilek are obligatoriu de depăşit obstacolul numit CS Nova Vita, sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 17.00, într-un derby al formaţiilor clasate pe podium, contând pentru etapa a 18-a (un alt meci interesant fiind ICIM Arad – CSM Satu Mare). „Aşa cum am mai spus, întâlnirea de la Timişoara şi cea cu Nova Vita sunt de o importanţă deosebită în economia campionatului, înaintea stabilirii meciurilor din play off”, a anunţat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia. Gruparea albaiuliană s-a impus pe Bega, după ce a avut emoţii în prima parte a jocului, recuperând un ecart de 17 lungimi şi câştigând în cele din urmă la o diferenţă de 17 puncte (75-58). În retur, studentele albaiulience au avantajul meciurilor acasă cu contracandidatele Nova Vita (sâmbătă), CST BT Alexandria (11 februarie, etapa a 21-a), ICIM Arad (3 martie, etapa a 25-a) şi CSM Satu Mare (21 martie, etapa a 29-a) şi numai o confruntare dificilă în deplasare, la Târgovişte (17 martie, etapa a 28-a). De asemenea, trebuie menţionat faptul că vine la rând o săptămână încărcată, cu o runda intermediară miercuri, 1 februarie, la Iaşi, respectiv o altă partidă la Alba Iulia, cu Olimpia Bucureşti (sâmbătă, 4 februarie).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea