Rămâi conectat

Curier Județean

SCUTUL PĂDURII în Alba: Peste 260 de metri cubi de material lemnos CONFISCAȚI în urma controalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit IPJ Alba, în data de 06 august 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști silvici, au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare și completare a documentelor de proveniență și însoțire a materialelor lemnoase de către emitenți.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În urma unor controale în teren polițiștii au confiscat peste 260 de metri cubi de material lemnos.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că un agent economic din comuna Valea Lungă ar fi emis mai multe avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 238,9 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței reale.

Față de acesta fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 238,9 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud împreună cu specialiști silvici au constatat că, la o societate comercială din Aiud, specializată în depozitarea, prelucrarea și comercializarea lemnului, între stocul faptic și cel scriptic a materialului lemnos, există o diferență privind cantitatea de 21,61 metri cubi de material lemnos. Societatea comercială a fost sancționată contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos.

Polițiștii din Sebeș au confiscat cantitatea de 1,60 metri cubi de cherestea, în urma unui control în trafic și au luat măsura sancționării contravenționale față de un tânăr, de 29 de ani, din comuna Gârbova, care nu avea aviz de însoțirea lemnului sau documente de proveniență.

Astfel de controale vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea